![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
robie mała stronkę i potrzebuje małego skryptu w php. No i mam: [php:1:11dc268a95]<? $roz='.html'; if(isset($HTTP_GET_VARS['id_k'])&&!isset($HTTP_GET_VARS['id_p'])) { if(file_exists($HTTP_GET_VARS['id_k'].'/index.html')) include ($HTTP_GET_VARS['id_k'].'/index.html'); } else if(isset($HTTP_GET_VARS['id_k'])&&isset($HTTP_GET_VARS['id_p'])&&!isset($HTTP_GET_VARS['id_s'])) { if(file_exists($HTTP_GET_VARS['id_k'].'/'.$HTTP_GET_VARS['id_p'].$roz)) include ($HTTP_GET_VARS['id_k'].'/'.$HTTP_GET_VARS['id_p'].$roz); } else if(isset($HTTP_GET_VARS['id_k'])&&isset($HTTP_GET_VARS['id_p'])&&isset($HTTP_GET_VARS['id_s'])) { if(file_exists($HTTP_GET_VARS['id_k'].'/'.$HTTP_GET_VARS['id_p'].'/'.$HTTP_GET_VARS['id_s'].$roz)) include ($HTTP_GET_VARS['id_k'].'/'.$HTTP_GET_VARS['id_p'].'/'.$HTTP_GET_VARS['id_s'].$roz); } else { include("home.html"); //tu strona główna } ?>[/php:1:11dc268a95] index.php?id_k=sport - otworzy plik "sport/index.html" index.php?id_k=sport&id_p=koszykowka - otworzy plik "sport/koszykowka.html" index.php?id_k=sport&id_p=koszykowka&id_s=zawodnicy - otworzy plik "sport/koszykowka/zawodnicy.html" a ja chce aby było index.php?id_k=sport - otworzy plik "strona/sport/index.html" index.php?id_k=sport&id_p=koszykowka - otworzy plik "strona/sport/koszykowka.html" index.php?id_k=sport&id_p=koszykowka&id_s=zawodnicy - otworzy plik "strona/sport/koszykowka/zawodnicy.html" Czyli aby wszystko było w folderze "strona" ;-) Prubowałem sam to zrobić ale mi wychodzą same błędy :cry: . może ktoś kto na tym się zna mi pomoże? Z góry bardzo serdecznie dziękuję ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 680 Pomógł: 0 Dołączył: 1.10.2002 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:1f36733567]<?php
if( file_exists('strona/' . $HTTP_GET_VARS['id_k'] . '/index.html') ){ include('strona/' . $HTTP_GET_VARS['id_k'] . '/index.html'); } // itd ?>[/php:1:1f36733567] Zastanów się trochę nad tym skryptem... Wpisz index.php?id_k=costam... -------------------- "Czerp z innych, ale nie kopiuj ich. Bądź sobą." Michel Quoist
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Działa, dzięki za pomoc.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 14:28 |