![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 15.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ten skrypt jest sciagniety i dzialajednak mam pytania:
1. czy warto dodawac jeszcze sesje tak na wszeli wypadek 2. jak 2. jak zrobic wylogowanie jesli uzytkownik ma otwarte pare przegladarek i zamyka tylko ta z tym logowaniem (przy uzyciu krzyzyka albo wychodzi za pomoca przycisku "wyloguj sie")
dzieki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w jaki sposob chcesz sprawdzic czy przegladarka zostala wylaczona?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 415 Pomógł: 117 Dołączył: 7.09.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dtb hmmm, ale pomogles koledze...
![]() edit: Cytat Both Netscape Navigator and Internet Explorer will clear the local browser window's authentication cache for the realm upon receiving a server response of 401. This can effectively "log out" a user, forcing them to re-enter their username and password. Some people use this to "time out" logins, or provide a "log-out" button. z manualka wzieteponizsza procedura tego dokona:
niestety trzeba w wyskakujacym okienku wcisnac cancel/anuluj ![]() Cytat Testing with Lynx has shown that Lynx does not clear the authentication credentials with a 401 server response, so pressing back and then forward again will open the resource as long as the credential requirements haven't changed. zrobilem krotki research, dlatego jezeli cos napisalem zle - to smialo porawiajcie.. wentualnie wlasne pomysly (zreszta to co napisalem tutaj to tylko manual i user notes). druga sprawa... nie wiem po co sie bawic HTTP auth skoro mozna wlasny sytem logowania zrobic - ktory wyglada jak chcesz i dziala jak chcesz... i jeszcze jedno: wiem ze repozytorium PEAR chyba ma klase odpowiedzialna za HTTP auth.. ktos sie kiedys z nia spotkal? Ten post edytował LBO 18.01.2006, 15:22:36 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:28 |