![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Mam formularz z kilkoma polami w CSS zrobiłem że po najechaniu na pole formularza zmienia on swoje tło oraz obramowanie, a jeśli kursor opuści pole to kolor i obramowanie wraca do poprzednich ustawień.
Chciałbym zmienić to w ten sposób że po najechaniu zmienia kolor i obramowanie ale żeby ta zmiana była cały czas widoczna gdy kursor jest w polu formularza nawet jak kursorem myszki odjedziemy z pola |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat onmouseover - definiuje reakcję na zdarzenie pochodzące od myszy i polegające na najechaniu nad element. onmouseout - definiuje reakcję na zdarzenie pochodzące od myszy i polegające na opuszczeniu elementu przez wskaźnik myszy. onfocus - definiuje reakcję na zdarzenie pochodzące od myszy i polegające na uaktywnieniu elementu. onblur - definiuje reakcję na zdarzenie pochodzące od myszy i polegające na opuszczeniu aktywnego elementu. Zwróć uwagę na dwa ostatnie typy zdarzń. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2005 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Ok zrobiłem coś takiego:
I teraz tło mi się zmienia ale nie wiem jak dodać jeszcze zmiane obramowania czyli: border: 1px solid #444444 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Analogicznie do tego co juz zrobiles. Tu masz helpa:
http://www.w3schools.com/htmldom/dom_obj_style.asp |
|
|
![]()
|
|
Ale chodzi mi o to że nie wiem jak to połączyć w jednym onfocus czy onblur
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj tak:
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki mike_mech o to właśnie mi chodziło
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 02:02 |