![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
mam takie pytanko - widziałem na jednej ze stron taki adres www.pewnastrona.pl/strona/?module=newsy czyli nie ma tu żadnej nazwy typu index.php?module=newsy może mi ktos powiedzieć na jakiej zasadzie to działa ? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Administrator wortalu Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 960 Pomógł: 39 Dołączył: 21.10.2003 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nazwa domyslnego pliku brana jest z konfiguracji apache. Zazwyczaj jest to index.php. nie trzeba wtedy podawac nazy pliku tak jak to ma sie w przypadku: www.pewnastrona.pl a nie www.pewnastrona.pl/index.php
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj też o przyjaznych URL-ach.
-------------------- bigZbig (Zbigniew Heintze) | blog.heintze.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w katalogu 'strona' jest plik index.php
serwer/strona/?id=0 to jest wtedy to samo co: serwer/strona/index.php?id=0 --- edit: Napisałeś praktycznie to samo co Sabistik, nabijasz posty? ~crash -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:42 |