![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam.
Robię ankietę w której jest pytanie np. 1. Jak często siedzisz przed komp? a) godzine dziennie ![]() c) 3 godziny d) nie odchodze wogóle robie to za pomocą formularza i obiektów typu ratio. input type=radio name=pyt_1 value=1 checked>Zdecydowanie tak <input type=radio name=pyt_1 value=2>Raczej tak <input type=radio name=pyt_1 value=3>Raczej nie <input type=radio name=pyt_1 value=4>Zdecydownie nie Mam wiecej takich pytan i i w kolejnch pytaniach pyt_1 zmienia sie na pyt_2 itd. Jak na końcu zliczyć ile razy wystąpiła odwpiedź a ile razy odpowiedz b itd oraz która wystąpiła najwięcej razy? |
|
|
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 23.03.2004 Skąd: N 50°03 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod <input type=radio name=pyt_1 value=a checked>Zdecydowanie tak <input type=radio name=pyt_1 value=b>Raczej tak <input type=radio name=pyt_1 value=c>Raczej nie <input type=radio name=pyt_1 value=d>Zdecydownie nie ... // kolejne pytania z polami o nazwach pyt_2, pyt_3, ... itd...
Mogą być błędy, bo pisałem to z palca teraz. ![]() -------------------- WARSZTAT: Apache 1.3.27 | PHP 4.3.10 | MySQL 4.1 | PHPEd 4.0 or Pajączek 5.4.0 NxG | P4 2GHz | VIA P4PB400-FL | 1024MB DDR333
PROJEKTY |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 5.01.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przetestowałem ten kod i kurcze nie do końca działa tak dobrze jak dobrze wygląda,
trochę go poprawiłem i jest ok ![]() Jednak jeśli ktoś ma lepsze rozwiązanie tego problemu proszę pisać. Ten post edytował espeen 5.01.2006, 19:33:11 |
|
|
-Pai- |
![]() ![]()
|
Goście ![]() |
A jak wygląda poprawnie działający kod??
![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat(Pai @ 2006-01-09 21:34:50) A jak wygląda poprawnie działający kod?? Otóż ja wykorzystałem tylko początkowy fragment tego kodu ponieważ reszta się sypała ale ten początek był najważniejszy. Zrobiłem to tak:
Dla moich potrzeb to działa idealnie ponieważ potrzebowałem coś takiego, że gdy najwiecej jest odpowiedzi a to załącza jakis tam plik a gdy b to inny itd... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:10 |