![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 103 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
potrzebuję przenieść bazę mySQL mającą nieco ponad 1.2 Gb z jednego serwera na inny (do żadnego z nich nie mam fizycznego dostępu)... Zrzut bazy do pliku i upload go przez phpMyAdmin raczej nie wchodzi w grę ![]() Dlatego też potrzebuję program, który przekopiuje tą bazę z jednego na drugi serwer rekord po rekordzie (kiedyś coś takiego miałem pod windowsa, ale nie mogę sobie nazwy przypomniec)... Proszę o pomoc... Pozdrawiam Patryk -------------------- Linux is like a Wigwam - no windows, no gates, Apache INSIDE...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 0 Dołączył: 28.02.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po co sobie utrudniac zycie, serwer chyba ma jakiegos administratora zgraj dumpa i napisz slicznego maila z prozba o wgranie do bazy :-)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 55 Dołączył: 1.03.2005 Skąd: śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze sprobuj sie jakos polaczyc przez mysql administrator, moze tam jest jakies kopiowanie bazy.
-------------------- aplikacje internetowe | Symfony
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2004 Skąd: from hell Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
USE MySQL FRONT; ale mogą być problemy z kodowaniem [ tunelowanie przez php ]. Albo jak masz dostęp do shella to skorzystaj z mysql dumpa i gz plik wtedy zajmie on gdzieś zapewne 400Mb. Ostateczność to poszukaj "MySQL database backup class" i pokombinuj ze skryptem co zdalnie przez ftp przekopiuje skrypt na nowy svr.
Ten post edytował dawijanii 4.01.2006, 13:24:27 -------------------- Nie wiesz jak napisać życiorys zawodowy zajrzyj do portalu Pracy Cv list motywacyjny list motywacyjny to nie jest takie trudne ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:31 |