![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki plik config.php ale chcialbym zrobic istalator a raczej formularz do tego aby po odpaleniu pliku install.php wyswietlala sie strona z formularzem a po jego wypelnieniu wszystko zapisywalo by sie do pliku w takiej postaci:
i nie wiem jak sie za to zabrac... ;/ moze dlatego ze pozno juz jest ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2006 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj przerobić to:
-------------------- Fajne Sklepy Internetowe | Wklejacz Kodu | Opisy GG | Super Hosting!!! | Darmowe Blogi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 28.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok a jak mam cos takiego:
to jak to wpisac w:
aby to bylo w jednym linku czy jakos tak? Ten post edytował AZPR 2.01.2006, 05:07:48 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 2.01.2006 Skąd: Reda Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
powoduje tylko przypisanie do zmiennej $baza wartosci przeslanej formularzem (z pola "dbnazwa") Aby umiescic w pliku konfiguracyjnym musisz po prostu "przekonwertowac" to na php. czyli bedzie to wygladac tak:
--- jakbyś umieścił tag rozpoczynający i kończący php to by nie "przerobił" tiraeth -------------------- Fajne Sklepy Internetowe | Wklejacz Kodu | Opisy GG | Super Hosting!!! | Darmowe Blogi
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 476 Pomógł: 1 Dołączył: 5.11.2005 Skąd: Bieruń city Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie lepiej używać plików ini - w koncu po to one sa?
zapisujesz do pliku config.ini.php cala konfigurcja w takiej formie:
a w pliku config.php:
Ten post edytował dtb 2.01.2006, 14:51:16 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Mysle, ze to juz jak kto woli.
Ja chcialem tylko pomoc zapisac dane przeslane z formularza do pliku. -------------------- Fajne Sklepy Internetowe | Wklejacz Kodu | Opisy GG | Super Hosting!!! | Darmowe Blogi
|
|
|
![]()
|
|
ok jakos sobie poradzilem dzieki!
natomiast
odpowiada za wyswietlenie komunikatu jesli jakies pole nie zostanie wypełnione a jak mam uzyc tego polecenia jesli chce wstawic je w inna czesc strony? to powoduje wyswietlanie sie komunikatu caly czas, a ja chce aby wyswietlo sie tylko przy nacisnieciu przysisku dalej. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jeśli chcesz żeby wyświetlał się komunikat po kliknięciu na przycisk (czyli sprawdznie danych przed wysłaniem) to powinieneś pobawić się JavaScript'em.
-------------------- Fajne Sklepy Internetowe | Wklejacz Kodu | Opisy GG | Super Hosting!!! | Darmowe Blogi
|
|
|
![]()
|
|
nie, nie chodzi mi o allert
![]() tylko o umieszczeie tego napisu w innej czesci strony... bo jak narazie to on sie wyswietla w lewym gornym rogu [poczatek dokumentu] a jak go przeniose w <? ?> to wyswietla sie caly czas a nie jak klikne na dalej. Ten post edytował AZPR 3.01.2006, 02:02:42 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
To przypisz ten tekst do zmiennej, czyli:
a w miejscu, w którym chcesz ten tekst wyswietlic wpisz:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobisz to w złym miejscu i dostaniesz notice o niezadeklarowanej zmiennej...
-------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:03 |