![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
napisałem, tzn. próbuję napisać wyrażenie, które ciąg znaków [hide=tytul]asdasddas[/hide] ukryje mi treść. Problem w tym, że do każdego hide potrzebuje inny id.
Problem w tym, że przy takim uzyciu zawsze mam jedno stałe ID. Czy dało by się to w jakis sposób zmienić? Już to zrobiłem, użyłem preg_replace_callback Pozdrawiam P.S. Przepraszam, za niepotrzebny post. Ten post edytował Spirit86 19.12.2005, 23:49:03 -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Strasznie nieczytelny ten kod... proponuje skorzystac z preg_replace_callback i w funkcji callback zdefiniowac zmienna statyczna, ktora sie inkrementuje.
-------------------- Brak czasu :/
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, pierwszy post tutaj
![]() Spirit86 to moze wklej rozwiazanie swojego problemu, za jakis czas ktos bedzie mial podobny i znajdzie tego posta i... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 607 Pomógł: 23 Dołączył: 8.09.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem w tym, że preg_replace_callback nie dizała w przypadku zagnieżdżeń :/ Jak to zrobić, żeby dizałało też coś takeigo:
[hide=1]asda[hide=2]asdas[/hide][/hide] -------------------- Audio: Metallica, Soil, RHCP, OffSpring, Green Day, "Retro", Gorillaz, Disturbed, Coma
DB: MySQL 4.1 | php: 4.4.3 Pomogłem Ci? Wciśnij przycisk POMÓGŁ. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:35 |