![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Od jakiegoś cazsu korzystam z mojego sterownika do bazy danych mysql. Nie jest on może idealny, i jak narazie spełnia moje oczewikawania.
Z projektu na projekt okazuje się, że w pewnych momentach nie działa to tak jak bym sobie tego życzył. KOD:
Problem leży w metodzie do edycji danych. Czasami jest tak, że chcę edytować dane poprzez zwiększenia jednego pola o jakąś liczbę - czyli:
Czyli u mnie powinno być tak:
Niestety wywala parse error :/ Podobnie jest z metodą usun gdy jakaś tabela nie ma pola autoincrement. Czy ma ktoś jakiś pomysł aby rozwiązać mój problem bez dodadatkowych warunków w metodach? -------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Niezaleznie od typu pola bierzerz go w ciapki. Błąd ![]() źle -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 574 Pomógł: 2 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@nospor: Ciapki muszą być, gdy nową wartością pola jest string
-------------------- jQuery, JavaScript i CSS - porady, tutoriale
highlab.pl - blog o technologiach, nauce i programowaniu |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
od kiedy punkty to string? przeciez sam zwiekszasz je o 5 czyli jest to liczba. Nie moze tam byc ciapkow. Przy innych polach tekstowych ciapki musza byc, ale przy liczbach nie, tym bardziej ze podajesz nazwe pola. a w ciapkach jest ona traktowana jako napis a nie jako pole
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:37 |