![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2002 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy ktos moze wie o co moze chodzic, bo ja juz nie mam zielonego pojecia. Mam na stronie kilka list rozwijanych (te same pola do wyboru), ktore wyswietlam tak:
A potem drugi skrypt wczytuje te wartosci do bazy danych, pobierajac je najpierw z HTTP_POST_VARS:
Problem jest taki, ze ten drugi skrypt pobiera czesto zle wartosci z tych pol, np tylko od 1-4, albo nic, albo 0, podczas gdy wartosci sa prawidlowe od 1-18. Po jakims czasie, powiedzmy po godzinie, probuje jeszcze raz, bez zadnych zmian w skrypcie - wszystko dziala jak nalezy, prawidlowe wartosci pokazuje. Nie mam pojecia co sie dzieje, przeciez chyba to niemozliwe zeby raz dzialalo a drugi raz nie. Myslalem ze moze trzeba jakos czyscic zawartosc HTTP_POST_VARS bo zostaja w niej jakies szczatki innych stron, dlatego dalem w naglowku obu plikow: <META HTTP-EQUIV="Pragma" CONTENT="no-cache"> Ale to nic nie dalo, moze sa jeszcze jakies inne polecenia? Naprawde nie mam pojecia co jest zle, bede niezmiernie wdzieczny jezeli ktos rzuci na to okiem i mi podpowie. ________________________ [zmoderowane] Proszę używać BBCode /BzikOS |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 Pomógł: 0 Dołączył: 15.03.2002 Skąd: Rabka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musiales sie gdzies walnac, ale nie wiem gdzie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na przyszłość- używaj BBcode. To nie boli! A poza tym, za jego brak, możesz dostać ostrzeżenie!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 1 Dołączył: 3.04.2004 Skąd: Trójmiasto (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
popraw swojego posta dodając tag [php] i wsystko od razu będzie czytelniejsze... i będzie łatwiej ci pomóc!
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 410 Pomógł: 5 Dołączył: 25.01.2005 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Temat odświeżę, gdyż wysłano do mnie PW o poprawienie tego kodu...
Na początek polecam usunąć wszystkie & # 0 9 2 ; (sory, musiałem napisać ze spacjami, bo używając BBCode nie mogłem tego zamieścić...) z kodu - jak wrzuciłem to do edytora to wyszły same bzdury... Podobnie jak niektóre slashe... Druga sugestia: $HTTP_POST_VARS zamień na $_POST Moim zdaniem $HTTP_POST_VARS to przeżytek... TU więcej na ten temat. Spójrz też na linię 7 i 17 - co ma być w końcu: gosp$nr czy gos$nr - ten zapis nie wygląda na dobry ![]() Być może ktoś jeszcze podrzuci pomysł(y)... Pozdrawiam! Ten post edytował roobik 10.07.2010, 13:27:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:23 |