![]() |
![]() |
-siudy- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam serdecznie
Mam taki problem: Otóz mam ankiete jakies 15 pytan i wszystko jest zapisywane do bazy danych MySQL w bazie mam jedna tabele pytania sa tego typu powiedzmy: print('<select name="lista" >'); print('<option value="brak">---wybierz---'); print('<option value="mężczyzna">Mężczyzna'); print('<option value="kobieta">Kobieta'); print('</select>'); czyli wybieranie z pola select i chodzi mi o to jak wyciagnac dane w sposob graficzny z tego, czyli np na wykresie slupkowym, zeby pokazywalo ile bylo % mezczyzn a ile kobiet w bazie mam pole "plec" i tam jest zapisywane kobieta lub mezczyzna prosze o ponoc,moze jakis gotowy skrypt z gory dzieki |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzilo mi bardziej o jakies proste wykresy
powiedzmy ze mam 4 odpowiedzi, wyliczony udzial kazdej odpowiedzi:
i teraz wykres skladajacy sie z 4 slupkow slyszalem ze da sie to zrobic majac maly plik graficzny i regulujac jego szerokosc ale nie wiem jak to wykonac na tym konkretnym moim przykladzie prosze o pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
akurat ten przykład tworzy wykres z losowymi wartościami. Wystarczy, że usuniesz sobie to losowanie i podstawisz własne wartości do tablicy $liczby . Ten post edytował Speedy 2.12.2005, 17:23:10 -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:02 |