![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam mały problem z wygenerowaniem ciągu argumentów z sql i wstawienie w array
otóż chodzi o to że nie rozpoznaje pojedyńczego argumentu, traktując wszystkie rekordy jako 1 zrobiłem sobie taki skrypt testowy
i teraz dla przykładu wartości przypisane jako kolejne rekordy do komórki tabeli z nazwą "wart" to np 1,2,3,4,5,6,7 itd przy wywołaniu wartości pierwszej
powinno wyciągnąć tylko 1 rekord czyli "1" natomiast wyciąga wszystkie "1,2,3,4,5,6,7" traktując je jako jeden argument i tak samo dalej powinno wyciągać $w_a[1] jako 2 , $W_a[2] jako 3 itd czy ktoś może mi powiedzieć w czym jest problem i gdzie jest błąd taki ciąg danych potrzebny mi jest do wygenerowania wykresu na podstawie danych zgromadzonych w bazie sql z góry dzięki za info i pozdrawiam kowalcook ![]() Tym razem poprawiłem ja, ale od następnego posta proszę używać poprawnych tagów bbCode. ~mike_mech |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Nie zagłębiałem się bardzo w kod, ale na pierwszy rzut oka uważam że powinieneś się zainteresować funkcją explode(). Pomoże Ci ona wyselekcjonować z ciągu wartości oddzielone separatorem, tu przecinkiem.
2. Cytat(kowalcook @ 2005-11-17 03:43:53) (...) i teraz dla przykładu A to już jest przykład używania słów, których się nie rozumie.wartości przypisane jako kolejne rekordy do komórki tabeli z nazwą "wart" to np 1,2,3,4,5,6,7 itd (...) Rekord jest to zbiór komórek - pojedynchy wpis to tabeli. Nie możesz zapisać rekordu do komórki. Komórka przyjmuje jedną wartość. Przechowywanie wartości w komórkach w sposób jaki Ty to robisz jest błędne i niepoprawne. Sprawi CI to wiele problemu, o ile już nie sprawia ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 17.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wielkie dzieki mike_mech rzeczywiście zamiast argumentu array wystarczyło wstawić explode
![]() ps. co do słowa rekord rzeczywiście miałem na myśli pojedyńcze komórki tabeli generowane z kolejnych rekordów, żle się wyraziłem w poprzednim poście dzieki za sprostowanie pozdrawiam kowalcook Ten post edytował kowalcook 17.11.2005, 15:59:37 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:40 |