![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam bardzo fajny skrypt, który pochodzi z ksiazki php i MySQL tworzenie stron www, ale co ciekawego wywala błędy. nic nie zmieniałem, może ktoś mi powiedzieć co jest nie tak? pliki: uwierz_glowny.php tylko_czlonkowie.php wylog.php uwierz_glowny.php
tylko_czlonkowie.php
wylog.php
baza:
no i super - wszystko cacy odpalamy uwierz_glowny.php , wpisujemy login, haslo i
co tu jest nie tak? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W dzisiątej linii tworzysz obiekt klasy 'mysql'. Zmienna $bd_lacz jest wskaźnikiem do tego obiektu. Żeby nie wyświetlało tego błędu musisz dołączyć plik z klasą 'mysql' ( tj. include 'nazwa_pliku' ).
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 0 Dołączył: 29.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a w ktorym miejscu
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 11.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
include 'nazwa_pliku';
można umieścić w linii 9 pliku uwierz_glowny.php Upewnij się, że masz ten plik w katalogu wraz z pozostałymi plikami, które tu przedstawiłeś. pozdrawiam ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
lukas1: to nie to.
mitp: brakuje litery i -- tak jak w pozostalych funkcjach, np. mysqli_connect_errno() -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
dr_bonzo dopisalem tam gdzie wspomniales "mysqli" - i dalej bylo to samo
lukas1z include tez nie smiga hmm cos innego? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A masz w ogóle php5 na serwerze? Mysqli jest dopiero w piątce.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
tzn mam zainstalowanego krasnala, a w wersji ktora pobralem jest php 5.0.2 wiec powinno dzialac
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 411 Pomógł: 35 Dołączył: 27.06.2004 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem jak jest na krasnalu, zrób sobie phpinfo() to będziesz wiedział, bo wygląda na to ze nie masz piątki.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ma php5 ale domyślnie chodzi chyba na czwórce. Musisz odpalić sobie piątkę.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
revyag masz racje staruje domyslnie z 4 - ale juz przelaczalem z 10 razy i na 4 i na 5 i dalej to samo. No nic wymysle cos innego
dzieki wszystkim za podpowiedzi |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:03 |