![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
pewnie coś podobnego było już poruszane ale przekopałem mnóstwo postów i nie wiem dalej jak sobie z tym poradzić, a więc: wysyłanie:
i teraz jak sprawdzać to czy wartość jest głosowano czy nie ? chodzi mi o dokońćzenie tego:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No co Ty :?:
A w manualu szukałeś :?: manual/pl/reserved.variables.php#reserved.variables.cookies" target="_blank |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 333 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
właśnie mi chodzi o samzapis, bo zobacz:
np głosuje wysyłam zmienną cookies o nazwie graffiti1 i wartosci glosowano no i potem sprawdzam i musze wstawić if ($graffiti1 == "glosowano") ... no i $name = graffiti1 no i teraz chodzi zeby bylo cos takie jakby $$name zeby z wartosci ze zmiennej name dodalo $ i zrobilo zmienna rozumie ktos ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(mike_mech @ 2005-11-09 21:00:02)
Coś mi się wydaje że masz włączone register_globals. Wyłącz czym prędzej ![]() no własnie o to chodzi że nie moge tak zrobić. bo ta liczna 1 pochodzi z przesylanego id z url. czyli nie moge wstawic $_COOKIE[ 'graffiti1' ] tylko zmienna, rozumiesz ? bo teraz jak ktos wejdzie pod url projektor.php?id=2 to ma mu sprawdzać $_COOKIE[ 'graffiti2' ] a nie graffiti 1 wszedzie, kumasz ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 262 Pomógł: 21 Dołączył: 3.05.2004 Skąd: Sopot, Krakow, W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tu nikt nie kuma bo nie jest ksiezniczka w postaci zaby - chyba ze ktos lubi o to posadzany co jest nagminne w niektorych srodowiskach
![]()
-------------------- Javascript, Coffeescript, Node.js, Mongo, CouchDb, chmury, workery & inne bajery - zycie jest zbyt krotkie aby miec nudna prace :)
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(NuLL @ 2005-11-09 21:10:00) Tu nikt nie kuma bo nie jest ksiezniczka w postaci zaby - chyba ze ktos lubi o to posadzany co jest nagminne w niektorych srodowiskach ![]()
hehehe, dobre dobre. Wszystko dziala wielkie dzięki ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:03 |