![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich.
Probowalem sobie stworzyc baze i 1 tabele w bazie. Niestety napotkalem na problemy. Nie korzystam z lokalnego serwera, ale mam do dyspozycji inny (nazwa.pl). Czy ktos moglby zerknac tutaj i pomoc mi z tym kodem?? http://www.cedarpoint.pl/createmovie.txt Baza danych sie nie tworzy, nawet jak utworze ja recznie w phpmyadmin to tabela tez sie nie stworzy, wywala blad T_STRING. Moze to byc wina jakichs dodatkowych zabezpieczen albo funkcji serwera?? Dzieki za wszelkie wskazowki, Pozdrawiam, Kaczor ----edit---- Proszę przeedtować posta i wstawic kod wewnątrz wątku. Nie zapominając o odpowiednim bbCode. ~mike_mech |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Błąd typu T_STRING jest błądem składni. Zjadłeś gdzieś cudzysłów.
A dokładniej w linii zawierającej:
Powinno być:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zamien na:
no i zaedytuj posta i daj kod tutaj na forum, ujmując w bb code. _____ Wyprzedził mnie ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 6.11.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzieki serdeczne za wychwycenie tego bledu.
Niestety popelnilem go przeklejajac i zmieniajac dane w pliku, natmiast cos jest dalej nie tak, jesli mozecie jeszcze raz zerknac na ten plik: http://cedarpoint.pl/createmovie.txt wywala T_STRING czyli blad w skladni tak?? serwer podal 5 linie czyli wg moich wyliczen:
Dodam ze robie przyklady zgodnie z ksiazka i chce wykluczyc bledy w ksiazce, ale zabijcie mnie, nie widze braku czegokolwiek w 5 lini. Dziekuje takze za szybka reakcje na moj post. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(kaczorek @ 2005-11-06 14:41:53) Dziekuje takze za szybka reakcje na moj post. To teraz Ty zareaguj na moją prośbę ( i @ActivePlayer'a ) i wklej kody źródłowe do wnętrza wątku (używając bbCode, tag [ php ]). Inaczej zamknę temat. |
|
|
![]()
|
|
Cytat(mike_mech @ 2005-11-06 13:52:38) Cytat To teraz Ty zareaguj na moją prośbę ( i @ActivePlayer'a ) i wklej kody źródłowe do wnętrza wątku (używając bbCode, tag [ php ]).
w pogrubionej lini wskazywany jest blad przez serwer. |
|
|
![]()
|
|
1. Następnym razem skorzystaj z funkcji edycji posta.
2. Co to jest w środku zapytania :?: Cytat [ B ]movie_id int(11) NOT NULL auto_increment,[ /B ] Co to za [ b ] :?; Powinno wyglądac tak:
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(mike_mech @ 2005-11-06 14:02:11) 2. Co to jest w środku zapytania :?: Co to za [ b ] :?; myslalem ze pogrubi linie wskazywanego bledu. sorry. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jaki błąd zwraca mysql ?
|
|
|
![]()
|
|
Cytat(ActivePlayer @ 2005-11-06 15:10:58) jaki błąd zwraca mysql ? wyglada na to ze juz nie ma problemu w kodzie, poniewaz zwracany jest problem z podlaczeniem do bazy. Nic nie rozumiem z tego. Jak loguje sie phpadminem, wszystko gra, jak z pliku wykonywalnego php access denied. Jakis pomysl co jest nie tak?? |
|
|
![]()
|
|
Prawdopodobnie podajesz złe dane dostępowe.
Sprawdziłem ten kod u siebie i działał (twozył bazę i tworzył tabelę), więc na pewno podajesz złe dane. |
|
|
![]()
|
|
Witam ponownie.
Utknalem przy swoim mini projekcie w kolejnym punkcie. Po utworzeniu bazy i tabel czyli:
nastepnie dodalem do tych tabel dane czyli:
wszystko poszlo bez zarzutu, natomiast kiedy chcialem uzyskac dane z bazy czyli:
uzyskuje taki komunikat: You have an error in your SQL syntax. Check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'movie_year>1990ORDER BY movie_type' at line 1 Czy ktos wie gdzie lezy blad?? Ten post edytował kaczorek 12.11.2005, 03:31:03 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 09:59 |