![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm mam w sumie moze glupi problem ale jednak.
Mam sobie plik txt w ktorym sa tam jakies dane. I teraz chcialbym zrobic sobie takie statystyki z tego pliku. Przyklad pliku ba | ca | da ba | da | fa ga | za | bla Potrzebuje wyliczyc ile razy wystapilo kazde slowo w calym pliku. Probowalem uzyc <b>array_count_values</b>, ale wyglada to tak jakby mi $i blokowalo przejscie do nasepnej linii i w sumie dostaje zliczenie tylko z pierwszej linii ![]() No i pytanie, co zrobic abym mogl swobodnie z calego pliku zliczyc ile razy dany wyraz wystapil i zeby mi to pokazalo w formie cyfrowej na stronie? Z gory dzieki za pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no to wykonaj array_count_values na kazdym wersie osobno a potem array_merge na wynikach
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 24.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
taa nie bylo by problemu gdyby nie to ze do pliku co chwila dopisywane sa nowe linie
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 224 Pomógł: 40 Dołączył: 6.07.2004 Skąd: Wuppertal Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie mozesz tego liczyć w pętli ?
1. wszystkie poszczegolne wartosci(z kazdej kolumny i wiersza) wrzucasz do jednej tablicy 2. a potem na tym array_count_values |
|
|
![]()
|
|
Dobra cosik tam wymodzilem ale dalej mam problem
![]()
Wsio jest prawie pieknie i extra tylko ze zamiast zliczyc mi ilosc "CTF" w pliku (a jest ich 6) pokazuje mi 111111, czyli na kazdy tab[0] jedna jedynka. Co z tym zrobic zeby pokazywalo mi sume tych jedynek? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 21:08 |