![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam taką tablicę : [0] => Array ( [nazwa] => jakas nazwa [cena] => 0.23 [1] => Array ( [nazwa] => inna nazwa [cena] => 5.25 Sortuje ta tablice funkcja sort. Sortuje na 2 sposoby, przez nazwe i przez cene. Przez nazwe dziala mi ok, niestety nie wiem jak posortowac ta tablice wg. ceny. Probowalem sam, ale nic nie z tego ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawa dosc prosta:
Jesli przy definiowaniu tablicy ustawisz inna kolejnosc definiowania to funkcja sort( ) odpowiednio inaczej dzialac. Przyklad 1:
Efekt: Array ( [0] => Array ( [cena] => 1 [nazwa] => 2 ) [1] => Array ( [cena] => 2 [nazwa] => 1 ) ) Sortowanie wg ceny Przyklad 2:
Efekt: Array ( [0] => Array ( [nazwa] => 1 [cena] => 2 ) [1] => Array ( [nazwa] => 2 [cena] => 1 ) ) Sortowanie wg nazwy -------------------- Działam w OpenSolution.org, autor Quick.Cms i Quick.Cart już od ponad 10 lat
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:29 |