![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Nie wiem nawet jak do końca to nazwać... w każdym razie plik XSL: Kod <xsl:template match="/"> <plik> <xsl:apply-templates select="unia"/> </plik> </xsl:template> <xsl:template match="unia"> <xsl:apply-templates select="info"/> <lista_ofert> <dzial tab="domy" typ="sprzedaz"> <xsl:apply-templates select="rynek_wtorny/rekord[typ_nieruchomosci='dom' and typ_transakcji='oferta sprzedaży']"/> <xsl:apply-templates select="rynek_wtorny/rekord[typ_nieruchomosci='dom' and typ_transakcji='oferta sprzedaży/wynajmu']"/> </dzial> <dzial tab="domy" typ="wynajem"> <xsl:apply-templates select="rynek_wtorny/rekord[typ_nieruchomosci='dom' and typ_transakcji='oferta wynajmu']"/> <xsl:apply-templates select="rynek_wtorny/rekord[typ_nieruchomosci='dom' and typ_transakcji='oferta sprzedaży/wynajmu']"/> </dzial> </lista_ofert> <xsl:template match="rynek_wtorny/rekord"> <xsl:choose> <xsl:when test="status='u'"> <oferta_usun> <id><xsl:value-of select="klucz"/></id> </oferta_usun> </xsl:when> <xsl:otherwise> <oferta> <id><xsl:value-of select="klucz"/></id> <cena waluta="PLN"><xsl:value-of select="cena"/></cena> </oferta> W pliku XML dostaje 2 pola - cena i cena2 w Kod <dzial tab="domy" typ="sprzedaz"> <xsl:apply-templates select="rynek_wtorny/rekord[typ_nieruchomosci='dom' and typ_transakcji='oferta sprzedaży']"/> <xsl:apply-templates select="rynek_wtorny/rekord[typ_nieruchomosci='dom' and typ_transakcji='oferta sprzedaży/wynajmu']"/> </dzial> powinna być brana cena natomiast w Kod <dzial tab="domy" typ="wynajem"> <xsl:apply-templates select="rynek_wtorny/rekord[typ_nieruchomosci='dom' and typ_transakcji='oferta wynajmu']"/> <xsl:apply-templates select="rynek_wtorny/rekord[typ_nieruchomosci='dom' and typ_transakcji='oferta sprzedaży/wynajmu']"/> </dzial> powinna być cena2 ktoś pomoże? ja już wymiekłem. |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pokaz moze jak wyglada jeszcze xml, a ten pierwszy plik to nie wiem co to jest ale ani to xml ani xsl. Jakies takie
![]() -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 1.12.2003 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dobra troche namieszalem. powyzszy kod to arkusz xslt, a raczej jego fragment.
wejsciowy XML: Kod <?xml version='1.0' encoding='Windows-1250' standalone='yes'?> <unia> <wersja>2.1</wersja> <info> </info> <rynek_wtorny> <rekord> <typ_transakcji>oferta sprzedaży/wynajmu</typ_transakcji> <klucz>11234-65</klucz> <cena>683000</cena> <cena2>3000</cena2> </rekord> </rynek_wtorny> </unia> czyli wyjsciowy XML ma zawierac 2 rekordy - jeden z polem cena = cena1 drugi cena=cena2 już mózg mi się lasuje od tego więc zaczynam lekko bredzić :/ |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 569 Pomógł: 0 Dołączył: 17.08.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czy ty to przeksztalcasz na jakis html ? czy jakies inne cudo ? bo ten pierwszy xslt jakos dziwnie mi wyglada.
-------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
Użytkownik, słowo którego specjaliści IT używają, gdy chcą powiedzieć idiota Zarządzaj swoim budżetem domowym |
|
|
![]()
|
|
przekształcam XML na... XML ale w moim formacie
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
chyba zabralko ci w <rekord> pola <typ_nieruchomosci> jesli dobrze rozumiem ten xls.
A wogole przy takich rzeczach nie lepiej uzywac <xsl:if> ![]() -------------------- Warsztat: Linux: PHP, MySQL, Apache, NetBeans, C++, Qt-Creator
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:02 |