![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Odrazu zaznaczam że jestem newbie w tych sprawach. Mam 2 telewizory (jeden na dole, drógu na górze ![]() Mam nadzieję że wyraziłem się jasno. Pzdr Strzałek. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
między telewizorem a dekoderem dajsze trójnik i ciągniesz kabel na górę ... ale jest jedno ale ... u góry będzie ten sam kanał co na dole ... nie da się odbierać 2 kanałów na raz na standardowym dekoderze ... może są jakieś super extra bajeranckie ale taniej niż taki dekoder wyjdzie 2 abonament ... pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
By otrzymać taki efekt muszisz "rodzielić" kartę Cyfry , coś takiego w jednym lokalu jest legalne. Potrzebne jest ci odpowiednie urządzenie i pasujący do niego dekoder. Przykład:
http://allegro.pl/show_item.php?item=64232340 http://allegro.pl/show_item.php?item=63968937 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 384 Pomógł: 6 Dołączył: 11.09.2004 Skąd: Grodzisk Mazowiecki Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dziękuję za zainteresowanie. Ale zastanawia mnie jedno:
Cytat coś takiego w jednym lokalu jest legalne w moim przypadku chodzi o jeden lokal, ale czy aby napewno tak jest (nie wiem poprostu więc się pytam) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam ...
hmm ... ale do tego potrzeba więcej kompletów tuner + antena ... pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
orson glupoty gadasz
![]() http://allegro.pl/show_item.php?item=64232340 to wystarczy sam sie tym bawilem ![]() instaluje sie to tak: antena -> rozdzielacz -> dekoder -> tv |-> dekoder -> tv -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
witam ...
Cytat Podstawa do takiego rozwiązania jest posiadanie takiej samej liczby dekoderów co telewizorów oraz możliwość podpięcia każdego z nich do sygnału satelitarnego . tak piszę na aukcji do której podałeś link ... i kto tu gada głupoty ![]() ![]() -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 335 Pomógł: 0 Dołączył: 15.11.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Proszę o spokój a tych aukcjach jest wszystko napisane, a po za tym inne pytanie padło - Strzałek o tym że jest to legalne wiem z innego forum.
EDIT: Jedna antena ! do niej podlaczone 2 dekodery. Nie antena do serwera ![]() Ten post edytował Chewolf 24.09.2005, 12:00:57 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 566 Pomógł: 18 Dołączył: 23.08.2003 Skąd: Łomża Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
orson napisales ze jest jeszcze druga antena potrzebna...
-------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
witam ...
ale jedna antena ogranicza do jednego satelity ... więc nie ma totalnej dowolności w oglądaniu ... ale i tak lepsze rozwiązanie od tego które było przed tymi rozdzielaczami (czyli jeden dekoder i zwykły rozdzielacz sygnału już wyjściowego - na obu telewizorach to samo ) ... pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 179 Pomógł: 0 Dołączył: 8.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy tylko drugi konwerter i można już odbierać sygnał z innego satelity.
|
|
|
![]()
|
|
dokladnie. pozatym i tak wszystkie ciekawe kanaly sa na HB... na astrze to se mozesz tv trwam poogladac i jakies inne wloskie telenowele
![]() -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
Ludzie przeciez chodzi o Cyfre+ czyli jednego satelite Hotbird 13'. Jedna antena, rozgaleznik, 2 dekodery, i serwer ze swoimi dodatkami.
|
|
|
![]()
|
|
IMHO najlepszym rozwiazaniem (i raczej najtanszym) jest komputer PC z karta DVB
![]() ![]() cena tunerow philips 6010: 300-400zl czyli koszt zwraca sie juz przy 3 odbiornikach ![]() -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
GrayHat bardzo możliwe jednak narazie nie interesuje mnie taka metoda.
A orientujecie się może gdzie kupić 2 dekoder z pilotem. ? Ten post edytował Strzałek 25.09.2005, 10:21:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
zalezy jaki cie zbawia
![]() mozesz kupic na allegro prawie kazdy a jezeli chcesz taniej to kup od c+ philipsa 6010 chyba za 185zl tylko do tego od c+ musisz dolutowac jeden modul albo zlecic to komus... u mnie w miescie to robia po 40zl ![]() c+ aby ludzie jezdzili na ich sofcie wylutowali modul upgrade`u flasha :| -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(GrayHat @ 2005-09-24 22:52:51) IMHO najlepszym rozwiazaniem (i raczej najtanszym) jest komputer PC z karta DVB ![]() ![]() cena tunerow philips 6010: 300-400zl czyli koszt zwraca sie juz przy 3 odbiornikach ![]() Tak się składa że posiadam taki zestaw ![]() Zestaw złożyłem sobie sam, za wszystko zapłaciłem w sumie 440zł, i jakbym miał jakieś kompy w sieci mógłbym puszczać do nich sygnał. Więc nie wiem skąd wziąłeś ten 1000zł ![]() Co do cyfry +, nie jest możliwe jest rozkodowanie programowe. Poza tym pewnie chodzi Ci o tzw. sharing, który nie jest legalny. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
revyag: 1000zl to taka gra nica jakby zawsze lepiej tam wwalic mocniejszy proc i wiecej ramu
![]() -------------------- *Note: No animals were killed durning the construction of this post.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 21:55 |