![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam Mam dosc powazny klopocik.Jak dotej pory zawsze znalazlem wsparcie na tym forum i mam nadziej ze i tym razem uda mi sie wspolnie z Wami rozwiac ten problemik. Wiec mam formularz i chcialem zrobic opcje zalczenia pliku. Uzylem do tego pola
Kod <input type="file" name="filename"> i skryp wysyla sobie zalcznik. Niesty te rozwianie calkwicie mi nie odpowiada . Wiec chce zrobic ,aby to wygladalo nastepujaco pole [FILE] gdzie mozna wprowadzic plik do zalacznika i zaras obo [BUTTON_ZALACZ] jesli uzytkownik kliknie [BUTTON_ZALACZ] plik o wybranej nazwie pojawi sie na formularzu a obok niego [BUTTON_USUN] . Calas ma dzialac ze uzytkownik wybybieze jakis plik klinie [button_zalacz] plik ktory wybieze pojawi sie z jego nazwa w formularza zaras w rejonie pola do zalaczania pliku [FILE] i obok nazwy tego pliku pojawi sie [BUTTON_USUN]. Pole [file] pozwala na wybranie pliku pole [BUTTON_ZALACZ] zalacza wybrany plik do formularza i wyswietla go a pole [BUTTON_USUN] pozwala uzytkownikowi na usuniecie zalaczonego pliku. Zalacznik wraz z calymi danymi z formularza zostanie dopiero wyslany jesli kilkniemy [WYSIJ] Zrobilem juz skryp ktory obsluguje zalacznik wyglada on nastepujaco
Nie mam tylko pomylu jak rozwiazac powyzszy problem czy ktos jest w stanie mi pomoc? Wiem ze to pewnie spore wyzwanie ale tylko na tym FORUM moge uzyskac odpowiedz na to pytanie z ktorym walcze od kilku dni. Wiec raz jeszcze prosze o pomoc z ktora bede bardzo wdzieczny.Mysle ze temat jest interesujacy i jego rozwiazanie przyda sie wielu uzytkownikom tego forum Dziekuj slicznie i pozdrwiam calutkie forum papaptki |
|
|
-Gość_Rysiek- |
![]()
|
Goście ![]() |
Ja posiadam taki skrypt:
plik.php
i index.html Kod <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" /> <title># By Maciej Kozlowski #</title> </head> <body> <center> <table> <td style=" text-align: center;font-family: verdana, arial, helvetica, sans-serif; padding-top: 2px; padding-bottom: 2px; height: 18px; background: #d6e0f8; white-space: nowrap; border-top: 1px solid #7790b6; border-bottom: 1px solid #7790b6; font-size: 10.5pt; font-weight: bold; white-space: nowrap; color: #4d4d4d">Wybierz plik!</td> </tr> <tr> <td style="background: #f2f2f2; padding: 4px; text-align: center;border-bottom: 1px solid #4470b9;"> <form action="plik.php" method="post" enctype="multipart/form-data"> <span class="small"> <br>Wybierz plik do przeslania:</br><small>(nie wiekszy niz 1 MB)</small><br><br><input type="file" name="plik"></span> <br><br><input type="submit" value="Wyslij"> </form> </td> </table> </center> </body> </html> Kto mi teraz powie jak zrobić ograniczenia takie jak: Maxymalny rozmiar przesyłanego pliku 1024 KB (1 MB) I typy plików jakie można przesyłać? Do jakiego katalogu mają byc przesyłane pliki ? // Mam bardzo małe doświadczenie z php ![]() Pozdrawiam Rysiek ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 16.07.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam zupelnie nie o to mi chodzilo ten skryp dzial calkiem inaczej niz opisywalem w POSCIE. Prosz o pomoc jak to wykonac. Z gory dziekuje i pozdrowk dla calego forum.Papptki
Ten post edytował ppsi 19.09.2005, 22:36:17 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:37 |