![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2007 Skąd: trojmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat co dalej robic... odpowiem ci jak maszyna: zapytaj inaczej lub specyzuj problem bo ni w ząb nie kumam oco ci chodzi.Co dalej robic? idź na cole czy coś, pager zrobi za ciebie wszystko na co go stac. ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2007 Skąd: trojmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak chce wyswitlic kolejne 3 rekordy to pojawia mi sie xxx.php?pp_p=2 nie wiem co mam zrobic aby pager dzialal...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
normalnie masz jakies kosmiczne problemy.
Pokaza caly kod jaki masz. pokaz rowniez kod html jaki ma w sobie Twoj $renderPager -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
oto moj kod :
tak jak pisalem wysiwtlaja mi sie 3 rekordy z bazy danych nastepnie poprawnie pager 1 2 3 4 > jak klikne w pager 2 to chce mnie przekierowac na show.php?pp_p=2 i pojawi sie Notice: Undefined variable: do in .... |
|
|
![]()
|
|
Cytat Notice: Undefined variable: do in .... A widzisz... brakuje ci $do, wzgledem ktorej robisz switch i pager. Zakladam ze pierwotnie $do masz w url a pager generuje ci linki bez tego $do. Pisalem juz w tym temacie jak zrobic by generowalo linki takie jak chcesz. Poszukaj.A gdybyś skorzystal z wersji 2.5 to moglbys ustawic by sam automatycznie budowal linki z parametrami co byly w url -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
nie moge kurcze tego rozgrysc w linku mam /_admin/show.php?do=show_notice
kombinowalem cos z konstruktorem ale nie chce mi to wyjsc jak to zrobic ![]() dobra poradzilem sobie dziala dzieki wielkie i pozdrawiam... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 3 Dołączył: 18.07.2005 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Cześć @nospor
Korzystam z Twojej klasy 2.0 pod PHP4. Działa mi znakomicie, jednakże mam jeden problem. Otóż gdzie i jaki parametr powinienem dodać aby moje linki wyglądały tak: Kod cos.php?kategoria=3&pp=3 (gdzie kategoria=3 to id mojej kategorii, a pp=3 to numer strony) ..........EDIT przepraszam bardzo.. ;( juz sobie poradziłem ![]() wystarczyło zrobić tak: Kod $pager = new Pager ($_GET['id'], 'cos.php?kategoria='.$_GET['id']);
Ten post edytował Legro 22.04.2008, 18:38:56 -------------------- nospor - jestem z Wami !!!
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Super robota, świetna klasa, podziękowania dla autora
A teraz pytanie ![]() Czy jest jakiś sposób na niceurl? bo widze w TODO, ze cos ma byc z tym pomyślane |
|
|
![]()
|
|
Cytat Czy jest jakiś sposób na niceurl? bo widze w TODO, ze cos ma byc z tym pomyślane Sek w tym, ze kazdy moze miec swoj wlasny niceUrl i sam z automata nie jestem w stanie go budowac. W klasie Pager.class.php masz metode makeLink() (w niej masz te TODO). Funkcja ta jest wywolywana, gdy drugi parametr konstruktora jest ustawiony na null. W metodzie tej musisz dac generowanie swojego ladnego urla. Ja tak robie u siebie w projekcie. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 174 Pomógł: 4 Dołączył: 27.07.2007 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
ja zapodałem tą klasę do joomli i spisuje się znakomicie :] Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niceurl można bardzo łatwo utworzyć
np chcemy aby nasze linki wyglądały tak, jeżeli pracujemy np. z Zend Framework http://www.example.com/news/archiwum/page/1 http://www.example.com/news/archiwum/page/2 http://www.example.com/news/archiwum/page/3 itd Najprościej uzyskać to w ten sposób $pager = new Pager('page', '/news/archiwum/page/#PAGE#'); $pager->SetActualPage($this->_request->getParam('page')); pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Właśnie próbuję zastosować kod Pager-a na stronie. Wykonałem na razie taki kod
CODE $pager = new Pager('p','product_list.php?group='.$_GET['group']); $pager->SetTotalRecords(1587); $pager->SetRecordsPerPage(6); $pager->Make(true); $start = $pager->GetIndexRecordStart(); $end = $pager->GetIndexRecordEnd(); $str->smarty -> assign('pager',$pager->Render()); function getClothes($kat,$start,$end) { $sql='SELECT id as id_produktu, nazwa,symbol FROM produkty WHERE gr='.$kat.' LIMIT '.$start.','.($end - $start + 1); return $db->getArray($sql); // AdoDB } Kod ma jeszcze małą niedogodność w postaci stałej liczby rekordów a w projekcie jest ona zmienna bo liczba artykułów z danej kategorii jest inna za każdym wygwenerowaniem strony. To jestem w stanie obejść bo wiem że trzeba wykonać zapytanie do BD o oblicznie ilości art z kategorii. Problem pozostaje jednak przy zmianie kategori i braku ustawionej zmiennej $_GET['ppp']. Wtedy przy przełączniu na inna kategorię numer strony pozostaje na tej samej wartości ... Nie wiem czy wyjaśniłem to dokładnie ... krótko mówiąc chodzi o to że przy przełączniu na inną stronę na której nie ma ustawionej zmiennej ppp numer strony pozstaje z poprzedniej. :-) Co tutaj trza poprawić w tym kodzie ... pomożecie ![]() Ten post edytował szumigt 19.02.2009, 17:53:09 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Kod ma jeszcze małą niedogodność w postaci stałej liczby rekordów a w projekcie jest ona zmienna bo liczba artykułów z danej kategorii jest inna za każdym wygwenerowaniem strony. To jestem w stanie obejść bo wiem że trzeba wykonać zapytanie do BD o oblicznie ilości art z kategorii No tak, liczbe rekordow musisz wyliczac, podawalem to w przykladachCytat Problem pozostaje jednak przy zmianie kategori i braku ustawionej zmiennej $_GET['ppp']. Wtedy przy przełączniu na inna kategorię numer strony pozostaje na tej samej wartości ... Za bardzo nie wiem oco ci chodzi.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Uuuooo matko jaka pierdoła ze mnie. Już poprawiłem.
Chodziło o to że jeśli miałem linki w postaci Link1: product.php?group=1 Link2: product.php?group=2 itd... to przy przejściu x link1 do link2 strona pozostawała taka sama jak na link1. Ale przecież wystarczyło zrobić product.php?group=1&ppp=1 i po zawodach. Chociaż nie wiem czemu klasa Pager nie ustawia sama w momencie kiedy nie jest zdefinowana zmienna ppp to przyjmuje stronę nr1... chyba że coś w kodzie pomieszałem. |
|
|
![]()
|
|
Cytat Chociaż nie wiem czemu klasa Pager nie ustawia sama w momencie kiedy nie jest zdefinowana zmienna ppp to przyjmuje stronę nr1 Jak nie jest zdefiniowana to ustawia sama na 1, chyba ze juz chodziles po pagera, to wowczas pamieta stan pagera w sesji i z tego korzysta. Jakbys dla kazdej kategorii nadawal oddzielne id dla pagera, to kazda kategoria by miala swoje wlasne pamietanie, a nie tak ja teraz korzystają z tego samego ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę się zapytać po co używasz sesji w Twoim stronicowaniu ? Do zapamiętywania, na której stronie byłem ostatnio ? Bo mi to niepotrzebne.
![]() ![]()
I jeszcze gdzie i co w Pager.class.php dopisać: "Strona AKTUALNA_STRONA z LICZBA_STRON' ![]() I jeszcze mała sugestia odnośnie Twojej klasy - dodaj pogrubienie <strong> </strong> do aktualnego numeru wyświetlanej strony w klasie Pager.class.php to znaczy:
Bo bez tego nie idzie się połapać na jakiej jest sie stronie ![]() Ten post edytował nieraczek 27.02.2009, 18:50:04 |
|
|
![]()
|
|
Cytat Mogę się zapytać po co używasz sesji w Twoim stronicowaniu ? Do zapamiętywania, na której stronie byłem ostatnio ? Bo mi to niepotrzebne.
Cytat I jeszcze gdzie i co w Pager.class.php dopisać: "Strona AKTUALNA_STRONA z LICZBA_STRON'
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 405 Pomógł: 6 Dołączył: 12.01.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki - a nawiasem mówiąc - dopiero teraz zwróciłem uwagę na: $pager = new Pager('idPagera'); i na to, że trzeba tu podać liczbę.
![]() plik ze stronicowaniem:
Drobna modyfikacja Pager.class.php:
Dodanie paru styli i oto efekt: ![]() ![]() Dzięki nospor - rewelacyjna jest ta Twoja klasa. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Cytat i na to, że trzeba tu podać liczbę. Skad ten pomysl? Rownie dobrze moze tam byc "alamakota". Ja osobiscie nadaje tam wlasnie nazwy tekstowe a nie liczby
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.08.2025 - 03:30 |