![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jak zadać pytanie aby wyświetlił mi wszystkie wyniki z danego pola, ale nie powtarzające się, i zarazem zliczył ile takich wyników jest ![]() Wiem jak wyświetlić wszystko z danego pola, ale mam czasami powtarzające się pola w danym wierszu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jeśli nie chcesz aby się powtarzały, a do zliczania to COUNT ... Pozdro! -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. To są podstawowe rzeczy z manuala. Wyrób w sobie nawyk czytania go zanim zadasz pytanie.
2. Nieodpowiednie forum. Przenoszę: php Pocz. -> Bazy danych |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 2.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ok, ale domyślam się, że w manualu jest prawie wszystko, więc dział dla początkujących jest pewnie zbędny.
Dodatkowo mam pytanie. Chodzi o to aby nie powtarzało się pierwszych sześć znaków od znaku ":". Czy mam |cos tam bla bla: xxxxx i różne inne| i chodzi o to aby nie powtarzały się te xxxxx. Jak coś takiego zrobić? -oczywiście chcę z tego zapytania zrobić php. Pozdrawiam **************** Czy wogle wie ktoś jak to zrobic ![]() ![]() Ten post edytował kkriss 15.09.2005, 18:08:18 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 11:17 |