![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Wyświetlam wszystkie pliki w taki sposób:
teraz mam problem, jak zrobic zeby wyswietlalo mi pliki alfabetycznie? i jak zrobic zeby wyswietlalo mi pliki wedlug daty utworzenia? -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast wyświetlać nazwę pliku zapisuj te nazwy (oraz daty utworzenia) do tablicy dwywymiarowej.
Potem zajrzyj tutaj: manual :: sort(). W jedenym z komentarzy użytkowników znajdziesz funkcję do sortowania tablic wielowymiarowych, według zadanej kolumny. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pobierasz nazwy plikow (+ ew. ich daty modyfikacji) do tablicy (dwuwymiarowej) a potem ja sortujesz (usort) i wyswietlasz.
------------------ Cytat moze ktos mi przypomni jak sie pobieralo date modyfikacji ? ![]() Taka informacje znajdziesz szybciej w manualu (ok. 1 minuty) niz dostaniesz od kogos. Ten post edytował dr_bonzo 6.09.2005, 19:28:47 -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 319 Pomógł: 118 Dołączył: 26.11.2003 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
moze ktos mi przypomni jak sie pobieralo date modyfikacji ?
![]() -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(buffalo soldier @ 2005-09-06 17:03:35) moze ktos mi przypomni jak sie pobieralo date modyfikacji ? ![]() Jaja sobie robisz ![]() Zajrzyj do manuala ![]() Jeszcze jeden raz i za lenistwo dostajesz ostrzeżenie. Nie róbcie leniowi przyjemnośc i nie piszcie. Ciekewe czy sobie poradzi. |
|
|
![]()
|
|
dobra znalazlem, mam juz date:
tylko jak zrobic zeby mi wedlug niej posortowalo ![]() troche mam problemy zeby zrobic jakas tablice dwu wymiarowa, jeszcze tego nigdy nie robilem pomoze ktos? -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tablica dwuwymiarowa to tablica tablic (patrz: tablica stringow, tablica intow), zamiast umieszczac w niej stringow czy int'ow umieszczasz kolejne tablice. Szczegoly w manualu.
Potem musisz dopisac jeszcze swoja funkcje porownujaca elementy tej tablicy (np. czas utworzenia pliku) aby sortowanie bylo mozliwe. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
siedze juz z 2 godziny i szukam czego kolwiek o tablicach dwu wymiarowych
niewiem jak wogole sie za to zabrac zadnych tutoriali niema a w manualu o tych tablicach tez nic nie rozumiem ![]() -------------------- scriptun.com. Startup z poradnikami do gier ttp.zone i ttpzone.pl
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 12:54 |