![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 26.08.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam pytanie,
1--> jak zrobic zeby w bazie danych odejmowalo mi taka sama ilosc kazdego towaru jaki zostal wlasnie zlozony w zamowieniu, tzn. np. : jesli mam 100 prockow i 50 dyskow a zlozylem zamowienie na 2 procki i 7 dyskow to zeby po wyslalniu zamowienia w bazie pokazywal mi wartosc 98 prockow i 53 dyski 2-->mam produkty i chce zeby przy kazdym byl obrazek, mam funkcje ktora mi to robi, ale chcialem zrobic cos takiego ze jak umiszczam nowy produkt w bazie i wysylam plik ze zdjeciem to zeby zamieniac jego nazwe na numer taki sam jaki dostanie nowy towar (idtowaru), ktore jest auto_increment 3--> jak najlepiej zrobic aby przy auktualizacji(zmianie cen, lub ilosci przy dostawie) towarow lub edycji najlatwiej tego dokonac. Jezeli bede wyszukiwal towaru w bazie po nazwie to nie bedzie to efektywne, bo wprowadzajac dane mozna np. wpisac dysk caviar 80GB lub 80000KB i wtedy nie pokaza sie oba....... Ten post edytował gopher 26.08.2005, 20:21:28 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:11 |