![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czesc
Jak powinna wygladac funkcja, ktora pozwala poprzez nacisniecie odnosnika na stronce otworzyc okno klienta poczty z wpisanym adresem e-mail? pozdawiam, Voytas |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 064 Pomógł: 1 Dołączył: 22.01.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To raczej zajecie dla HTML a nie php.
Hint: mailto -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
[php:1:21b1d8ea2f]<?php
echo '<a href="mailto:someone@example.com">Click</a>'; ?>[/php:1:21b1d8ea2f] -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 467 Pomógł: 13 Dołączył: 22.02.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
podejrzewam, że powinieneś dać odpowiedni header lub po prostu js
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat podejrzewam, że powinieneś dać odpowiedni header lub po prostu js
jaki header otwiera klienta poczty e-mail? nie zrozumielisnie mnie (maito: - to ja znam) chodzi mi o to by nie bylo w kodzie html adresu e-mail a jedynie jakis odnosnik ktory by uruchamial jakas funkcje ktora by powiodowala otwieranie klienta poczty (np. outlooka ) z okreslonym adresem e-mail |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Mission Inposible. Chyba, że system-dependent. A jeśli ja nie mam OE a do poczty używam PINE? Albo Amigowskiego YAM'a?
Pomogłby Ci może VBasic, ale to NTF. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat ja nie mam OE a do poczty używam PINE?
to zeby otwieral klkienta poczty jakiego posiada uzytkownik. przeciez jak klikasz na odnosniku mailto:... to sie wlasnie to dzieje. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 22.04.2002 Skąd: Szubin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pewnie chodzi o ukrycie adresu email w kodzie html przed wścibskimi botami szukającymi chętnych na reklamy? Musisz użyć javascriptu, nie mam tego kodu przy sobie ale podesle.
|
|
|
![]()
|
|
a troche poeksperymentowalem i znalazlem cos takiego
[php:1:2f97fa2813] <? Header("Location:mailto:mail@jakis.pl") ?> [/php:1:2f97fa2813] jakos da sie to uzyc do ukrycia maila w kodzie. Robi sie funkcje, ktora podstawia odpowiedni mail w zaleznosci od kliknietego odnosnika. niestey naglowek wyswietla pusta strone. probowalem wiec zaraz za tym naglowkiem przesalc drugi z okreslona strona - wtedy ten z mailem nie dziala ![]() -------------------- Wojtek@7; Wojtek@ogniwo.net; [Simple Forum - 100% - phpclasses.org]; MCP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 717 Pomógł: 0 Dołączył: 12.06.2002 Skąd: Wolsztyn..... Studia: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A nie mozesz poprostu zrobic formularza, przez ktory bedzie sie wysylalo maila funkcja mail() z poziomu php? Wtedy na stronie nie bedzie widac nigdzie adresu, bo bedziesz go dopiero pobieral z bazy przy wysylaniu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2002 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
problem w tym, że nikt nie może się domyśleć "co autor ma na myśli"
![]() -------------------- revolution, the only solution
|
|
|
![]()
|
|
Cytat A nie mozesz poprostu zrobic formularza, przez ktory bedzie sie wysylalo maila funkcja mail() z poziomu php? Wtedy na stronie nie bedzie widac nigdzie adresu, bo bedziesz go dopiero pobieral z bazy przy wysylaniu.
mozna , ale mowisz tutaj o innym problemie. rozwiazan alternatywnych jest sporo - wybiore jakies na pewno. jednak chcialmy rozwiazc ten problem - moze w przyszlosci komus to pomoze. Cytat problem w tym, że nikt nie może się domyśleć "co autor ma na myśli"
![]() brak konstruktywizmu kolego - nie zasmiecaj tematu -------------------- Wojtek@7; Wojtek@ogniwo.net; [Simple Forum - 100% - phpclasses.org]; MCP
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2002 Skąd: Zielona Góra Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
... pomoże... ale w czym?
![]() ![]() -------------------- revolution, the only solution
|
|
|
![]()
|
|
dlaczego na sile abstrachujesz od zalozeń mojego problemu?? mam problem konkretny a Ty chcesz go zmienic - nie zastanawiales sie , ze moze znam inne rozwiazania a chcialbym sie dowiedziec jak mozna to rozwiazac w jeszcze jeden sposob?
-------------------- Wojtek@7; Wojtek@ogniwo.net; [Simple Forum - 100% - phpclasses.org]; MCP
|
|
|
![]()
|
|
chodzi o to, że są to dwa najpopulrniejsze, najłatwiejsze, najpewniejsze, najbardziej uniwersalne, najefektowniejsze sposoby na rozwiązanie probelmu...
po co utrudniać sobie życie? Inne pomysły mogą np. nie działać u każdego, funkcja mail() działą zawsze, bo jest wykonywana po stronie serwera... -------------------- revolution, the only solution
|
|
|
![]()
|
|
Cytat chodzi o to, że są to dwa najpopulrniejsze, najłatwiejsze, najpewniejsze, najbardziej uniwersalne, najefektowniejsze sposoby na rozwiązanie probelmu...
po co utrudniać sobie życie? Inne pomysły mogą np. nie działać u każdego, funkcja mail() działą zawsze, bo jest wykonywana po stronie serwera... a ty nadal swoje ech -------------------- Wojtek@7; Wojtek@ogniwo.net; [Simple Forum - 100% - phpclasses.org]; MCP
|
|
|
![]()
|
|
hehe...
![]() ![]() -------------------- revolution, the only solution
|
|
|
![]()
|
|
Cytat funkcja mail() działą zawsze, bo jest wykonywana po stronie serwera... Chyba, że ją ktoś wyłączy....
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
... no to w takim przypadku pozostaje mailto:
-------------------- revolution, the only solution
|
|
|
![]()
|
|
Cytat ... no to w takim przypadku pozostaje mailto:
mailto: - i jak chcesz ukryc maila z zastosowaniem tego? a mail() odpada bo ja nie che wysylac maila tylko zeby to zrobil lokalny klient poczty uzytkownika. -------------------- Wojtek@7; Wojtek@ogniwo.net; [Simple Forum - 100% - phpclasses.org]; MCP
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:35 |