![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W moim zamierzeniu ma powstać coś takiego:
Pytanie , czy to w ogole możliwe?? oto kod ktory niby jakoś działa, ale nie tak jak chcę
chciałem zrobic to tak , by w Core był array przechowujący moduły , a __get i __set pozwalały na dostęp do niego , niestety , to nie działa ... (WHY??) i pytanie , czy to w ogole jest sensowne rozwiązanie ![]() Chodzi o to , że gdy zrobie ,
to php szuka Core::$modul , a nie wywola przeciazen (__set i __get)... da sie jakos to oszukać?? Ten post edytował g00fy 23.07.2005, 14:50:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2005 Skąd: Białystok Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety, przeciążenie działa tylko przy danych niestatycznych...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 487 Pomógł: 7 Dołączył: 7.01.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hm... nie rozumiem pojęcia przeciążenie w tym kontekście. Przeciążenie dla mnie ma miejsce wtedy gdy w klasie są zdefiniowane metody o tej samej nazwie lecz o innych parametrach.
Co do kodu. Możesz spróbować:
W loadModule ustawiasz self::$module a w load zwracasz odpowiedni obiekt. -------------------- Łukasz Dywicki
Independent Java and open source software consultant. Blog - Java, OSGi, integracja oprogramowania.. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to jest takie phpowe przeciążanie
![]() Takiego typowego z javt niestety nie ma, mamy zato __get __set i __call |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Gdzieś był mój wątek na ten temat i było kilka rozwiązań. Niestety nie da się w elegancki sposób tego rozwiązać, pozostaje droga na obkoło, ach te php. Chyba w php 5.1 da się osiągnąć to co chciałem bo pozwala na zwrócenie referencji prywatnego obiektu. Poszukaj na Forum mojego wątku.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 10:27 |