![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
uzywalem do tej pory puttego:) i winScp jako ftp
jednak osotatnio przeniesli mnie na nowy serwer i jest lipa! nie dosc ze teraz zmiast logowac sie na konto na danej domenie mam 2 domeny ftp.domena i mysql.domena na ftp.domena mam login : login@domena -jak loguje sie przez wCommandera to idzie i dziala, jednak WSCP sie wywala ,putty tez tego nieprzyjmuje(dlaczego) problem jest taki ze praca z wCommanderem jest dla mnie koszmarem (i/lub ni epotrafie go dobrze skonfigurowac!)bo nie moge wymusisc na nim zapisanie pliku spowrotem na serwer poprzez zwykle save w programie edytujacym - musze albo zamknac edytor lub recznie zapisac plik na dysku i przekopiowac tany plik. Moze ktos zna na to rade, moze inny ftp? druga sprawa jest jaksi klient do mysql, no bo putty tez tu juz odpada!:) byle darmowe!lub przynajmniej z 30 dniowym trialem! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 196 Pomógł: 2 Dołączył: 17.01.2004 Skąd: Sosnowiec Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Putty do MySQLa
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2005 Skąd: krakow Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no ta:) logowalem sie na serwer gdzie ta usluga byla dostepna!!:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie nie dali Ci shella. Op...ol kogo trzeba ;-)
A z tym WinSCP (rewelka, sam go używam) próbowałeś w trybie SFTP? Widziałem kiedyś jakiegoś klienta mysqla pod win, ale nie pamiętam nazwy. WinMysqlAdmin, czy jakoś tak? -------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 72 Pomógł: 0 Dołączył: 23.06.2004 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
WinSCP tylko gdy mamy dostep do powloki, pamietajcie zeby uzywac protokolu SCP zawsze gdy macie mozliwosc, bo jest to bezpieczne w przeciwienstwie do FTP.
Ten post edytował tes 13.07.2005, 15:59:21 -------------------- czemuja?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 09:34 |