![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam takie zapytanie:
SQL_ERROR nie wyświetla żadnego błędu i niby wszystko działa tylko nie wyświetla mi danych przykładowae dane jak je czytam
Czy to jest źle czy może robiętylko błąd w wypisywaniu ICH? -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
masz coś takiego:$wiersz['dane.rnier'] powinno być $wiersz['rnier'] już bez nazwy tabeli. Indexami są tylko nazwy pól
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dobrze to poszło tylko teraz pojawił się taki problem że mi 2 lub więcej razy wyświetla to samo mimo że powinien mi wyświetlić jedną tabelkę nie 2, dzieje się to tak dlatego że tam jest weher jpeg.nieruID = dane.ID a to mi jest potrzebne tylko do tego ile zdjęć mam wyświetlić w tabeli a nie ile table zrobic jak można to zrobić?
-------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nie wiem czy dobrze zrozumialem. Powtarzają ci się identyczne rekordy? jak tak to daj distinct:
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak powtoarzają się identyczne, a mają sie powtarzać tylko zdjęcia które mają nierID taki sam jak ID z tabeli danych. Ten select distinc mam dodać w zapytaniu?
Ten post edytował kanji 13.07.2005, 10:18:24 -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
no tak:
|
|
![]()
|
|
Niestety dalej jest to samo
![]() Ten post edytował kanji 13.07.2005, 10:20:40 -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
Cytat do tego ile zdjęć mam wyświetlić w tabeli a nie ile table zrobic A ty w pętli tabelę generujesz? Pokaż cały kod.masz mieć tyle zdjęc ile jest w tabeli jpegi i które zawierają dane z dane? -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
To działa tak mam baze nieru a wniej tabele dane i jpegi.
W tabeli dane mam ID które jest unikalne i zawsze zwiększa sie o 1 jeden i się nie powtórzy, do tabeli jpegi mam 3 pola jID, url, nierID. I chodzi o to że jak chce wświetlić rekord dajmy na to 56 to weżmie pobierze mi z jpegi.nierID i odda mi linka na fotki żeby zostały pokazane, a on mi pokazyje za kązdym razem jedną fotkę i na nowo powtarza rekord a o to kod:
-------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
najwyraźniej do danego rekordu z dane masz przypisane kilka rekordów z jpegi (czyli masz kilka rysunków).
1) Albo najpierw pobierz dane, a potem rysunki dla tych danych 2) Albo daj tabelkę przed pętlą, zainicjuj $zm = 0; rób w pętli na końcu $zm++; jeśłi if ($zm == 0) wyswietl dane else nie wyswietlaj danych. Rysunki wal dla każdej wartości $zm; Aczkolwiek pierwszy sposób jest nardziej czytelniejszy -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Hehe łatwo powiedzieć
![]() -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
no jak to jak:
|
|
![]()
|
|
Hehe tak to wiem
![]() ![]() ![]() -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
Prponuję ci więc najpier popbrać dane, potem pobrać zdjęcia do tablicy i :
|
|
![]()
|
|
Dobra dzieki
![]()
Mam rację że to wyświetli tylko jeden obrazek jak napotka na nierID =$id? -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
tak, to pobierze aktualny rekord.
pętla sluzy do przelecenia po wszystkich aczkolwiek jesli będzie ci potrzebny tylko jeden rekord to daj se nakoncu zapytnia limit 1, że by niepotrzebnie nie pobierać wszystkich rekordów -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Thx.. teraz będzie zabawa z miniaturkami
![]() ![]() ![]() ![]() -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:10 |