![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Nevi- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam problem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Hmmm, trochę maŁo danych. Może ty te sesje w ciasteczkach przechowujesz, a te dwie osoby mają wyłączone ciasteczka?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Sesji nie przechowuje w ciasteczkach, bo ona potrzebna jest tylko na cas włączenia przeglądarki
<?php session_start(); include ("data/db.php") ; ?> <? session_register("zal"); session_register("laz"); ?> <? if (''==$zal) {echo "<p>Zaloguj się!!! error#003</p>"; exit;} if (''==$laz) {echo "<p>Zaloguj się!!! error#002</p>"; exit;} ?> kilka fragmeńcików ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat bo ona potrzebna jest tylko na cas włączenia przeglądarki To żeś mi dowalił ![]() Sesja nie tylko tobie jest potrzebna na czas włączenia przeglądarki. Sesja z reguły jest na czas przeglądarki. Gdy wyłączasz przeglądrkę sesja wygasa. A id sesji nosi się np. w ciasteczku lub w url. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cytat(nospor @ 2005-07-13 08:20:24) Cytat bo ona potrzebna jest tylko na cas włączenia przeglądarki To żeś mi dowalił ![]() Sesja nie tylko tobie jest potrzebna na czas włączenia przeglądarki. Sesja z reguły jest na czas przeglądarki. Gdy wyłączasz przeglądrkę sesja wygasa. A id sesji nosi się np. w ciasteczku lub w url. No przecież napisałem że jej nie przechowuje bo nie mam takiej potrzeby, nadal to nie rozwiazuje problemu dlaczego sesja jest gubiona pomiędzy dwoma stronami <lol>. |
|
|
-Nevi- |
![]()
|
Goście ![]() |
Nadal mam ten problem z sesjami, wiem ze sesje nie działają tym osobą pod IE natomist pod Operą działają im bezproblemu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Nevi- |
![]()
|
Goście ![]() |
jest na każdej stronie, zmieniłem, o dziwo jednej osobie samo zaczeło działać :-), u drugiej pomogła zmiana rzeglądarki, tylko nadal useró przybywa i pojawiają się kolejni z tym problemem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może zrób to banalnie. Zawsze mi to działa.
Na samej górze przed nagłówkiem.
Jeżeli masz strony na zasadzie index1.php?id=1, gdzie dodajesz podstrony do jednej głównej pamietaj, aby sesje oraz polecenie wywalenia gościa dac również na każdej z nich, gdyż można np wyświetlić wyłącznie stronę wewnętrzną i jestem na koncie w banalny sposób dla Ciebie. zauwazyłem, ze plik. który ddoajesz przy starcie sesji znajduje się w katalogu. Czy masz taki katalog utworzony i czy jego nazwa jest zdefiniowana z małych liter, czyli nazywa się "data", czy tez z pozycji Windowsa dałeś nazwę np "Data", co dla serwera na Unixie powoduje, ze taki katalog jest nieobecny ![]()
na rozwiązanie typu
Ten post edytował switch 14.07.2005, 22:33:42 |
|
|
-popo- |
![]()
|
Goście ![]() |
co do sesji to jej id ZAWSZE jest przechowywany po stronie klienta. Przewaznie w ciasteczku (default w 99% instalacji). Sprawdz wiec co jest ustawione w php.ini i ustaw use cookies only na 0 wtedy php powinno przeslac id sesji do klienta w urlu jesli cookies nie trybia
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dostępu do pliku php.ini nie mam, problem właśnie polegał na tym że przy wyłączonych ciasteczkach id sesji nie było przekaztwane, więc musiałem sam je podoklejać do adresów
![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 3 Dołączył: 14.07.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(switch @ 2005-07-14 12:12:37) A na drugiej stronie dałeś? session_start(); może to banał dla większości ale nigdzie nie znalazłem informacji,że trzeba klepać na każdej stronie php. Wydawało mi się, że właśnie tworzy odrębną sesję i każdorazowe jego wklejenie na kolejnej stronie spowoduje jej zmianę. (?) |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
nie session_start() jesli dostaje info z poprzedniej strony ze jakas sesja istnieje to ja kontynuuje a jak sesji nie ma to ja tworzy .. jesli nie dasz tego to skrypt nie widzi poprostu zmiennych sesji ...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:41 |