![]() |
![]() |
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
w jaki sposob mozna wyeliminowac wystapienie w stringu jedno po drugim takiego samego ciagu. np. chce ograniczyc ilosc wystepowania tagu <br> na takiej zasadzie jesli jest wiecej niz trzy wystapienia ciagu <br> to wycinaj nastepne wystapienia <br> dopoki nie napotkasz na inny znak lub koniec stringa z gory dziekuje za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 124 Pomógł: 1 Dołączył: 27.06.2005 Skąd: Opole Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj w wyrażeniach regularnych
![]() -------------------- :: don't you know, I'm LoCo
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
Patrzylem na ta funkcje ale przekracza ona moje mozliwosci pojmowania, tymbardziej ze jej opis jest w englishu a ja srednio sobie radze z tym jezykiem...
Wychwycenie trzech <br> po sobie jest raczej proste ale nie mam pojecia jak zrobic wyciecie nadmiarowych <br> nie naruszajac reszty tekstu. Nie chodzi mi tylko o sprawdzenie czy jest wystapienie wiecej niz trzech <br> tylko o przefiltrowanie tekstu wycinajac nadmiarowe <br>. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 742 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2003 Skąd: Gdańsk, Trójmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Guest- |
![]()
|
Goście ![]() |
OK.
Tepy bylem ale ostatecznie dalem rade ![]() ps. thx, ze nie dostalem tego "na tacy" ciekawych rzeczy sie przy okazji dowiedzialem |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 20:01 |