![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witka. Zainstalowałem u siebie Apache i php do niego. Wszystko przy instalce wypadło dobrze, php rownież działa (pokazuje zmienne), ale gdy chcę się zalogować w jakimś skrypcie w php to wcale mnie nie loguje. Tak samo kiedy chciałem dodać newsa w systemie newsow, nie dodaje ich. Wie ktoś w czym problem
![]() Ten post edytował Jakar 9.07.2005, 09:00:15 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hmm... Sprawdź logi... ? Może masz coś źle w php.ini... nie wiem.
-------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 121 Pomógł: 1 Dołączył: 4.01.2004 Skąd: Jawor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pewnie cos z sesjami albo cookie ;D nie wiemy na czym polega logowanie w jakims skrypcie php...
![]() -------------------- www:
WebMind.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 260 Pomógł: 0 Dołączył: 18.07.2003 Skąd: Tarnów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a moze te skrypty wymagaja bazy danych? jakie bledy wyswietlaja?
-------------------- Gentoo Linux 64bit / PHP 5.2 / MySQL 5.1
-> Administracja serwerami Linux i FreeBSD |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 8.07.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie potrzebują bazy danych. Są to zwykłe systemy newsów. Gdy jest pole (samo) "Wpisz hasło" to wpisuję na 1000% dobrze i dalej jest ta strona "Wpisz hasło". Gdy jest żeby podać login i hasło, to działa, ale gdy chcę dodać newsa to go nie dodaje...
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaz skrypt.
-------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz jaki to skrypt.
I sprawdź swoje ustwaienia w pliku php.ini... -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
To nie ma nic wspólego ze skryptami. Błąd siedzi pewnie w tym php.ini. Może właśnie te sesje lub cookies? Folder na sesje mam w C:/usr/sesje (wpisane tak w php.ini) Jak to ustawić, żeby działało
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 425 Pomógł: 0 Dołączył: 28.05.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy z sensem piszę...
Ale sprawdź czy folder istnieje i czy prawa dostępu są właściwe. Możesz też obajrzeć ustawienia przeglądarki (w sprawie cookies), chociaż nikt przy zdrowych zmysłach nie robi chyba zwykłego logowania w opraciu o ciasteczka. -------------------- nospor, jestem z Wami.
Alpha IT |
|
|
![]()
|
|
Tak się zapytam.... W którą stronę mają być slashe w php.ini
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak mi się wydaję, ale slash to jeden symbol... ("/")
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:23 |