![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Niedawno uruchomiłem system aliasów pod adresem Ryj.pl. Będę wdzięczny za ocenę serwisu i wasze cenne rady co zmienić, poprawić itp. Jak oceniacie serwis w stosunku do konkurencyjnych systemów aliasów? Proszę też o ocenę grafiki. Za oceny z góry dziękuje. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 848 Pomógł: 0 Dołączył: 7.07.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Alias jak alias... ważne, żeby działał poprawnie. W tym przypadku działa. Jeśli chodzi o layout strony, to wg mnie jest zbyt prosty. W menu "najnowsze aliasy" powinno być osobne pole tekstowe z nagłówkiem (i z jakimś background-image) i osobne z tekstem, ale poza tym jest ok.
Ten post edytował Vertical 28.06.2005, 17:50:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak dla mnie trochę zbyt zielono, na Operze mam duży odstęp po prawej stronie, przez co pojawia się dolny suwak. Do reszty mam takie zdanie jak @Vertical, alias jak alias....
![]() -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 651 Pomógł: 28 Dołączył: 4.12.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fajna domena
![]() ostatnio musi być popyt na ciekawe domeny... niedawno było syf.pl , teraz ryj.pl ![]() Ogólnie sympatycznie to wygląda. Jeśli mam się czepiać od strony technicznej, to strona nie jest zgodna z w3c. Poza tym, jeśli chodzi edycję domeny (META-tagów) powinieneś zastosować w skrypcie odczytującym formularz funkcję stripslashes , bo widać slashe przed apostrofami i cudzysłowami (przynajmniej w znacznikach title, bo tam mi wyskoczyło) ![]() Pozdrawiam. -------------------- Sygnatura niezgodna z regulaminem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 0 Dołączył: 28.06.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(Speedy @ 2005-06-29 01:45:17) Poza tym, jeśli chodzi edycję domeny (META-tagów) powinieneś zastosować w skrypcie odczytującym formularz funkcję stripslashes , bo widać slashe przed apostrofami i cudzysłowami (przynajmniej w znacznikach title, bo tam mi wyskoczyło) ![]() Pozdrawiam. Dzięki Speedy, zaraz to poprawie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 219 Pomógł: 0 Dołączył: 20.04.2005 Skąd: Wielkopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mnie się dosyć podoba tylko troche za zielonkawo...
-------------------- www.knights.ovh.org - moja gra internetowa
|
|
|
![]()
|
|
Okazało się, że to nie problem stripslashes - to już było wcześniej w skrypcie.
Problem dotyczy wyświetlania w elemencie html <input> - nie potrafi wyświetlić tekstu w cudzysłowiu. Dlatego tylko w title był ten problem. Aby to obejść zamienię <input> na <textarea>. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Śmiać mi się zachciało jak przeczytałem o tych aliasach, to od razu plus, bo człowiek wtedy inaczej patrzy na stronę
![]() Co do designu, zdecydowanie za dużo zieleni. Poza tym oddziel wyraźniej stopkę od reszty strony bo zlewa się z całością, ale to przez to jest zbyt zielono ![]() -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
Dziękuje za wszystkie informacje o problemach.
Strona już jest zgodna z W3C i CSS - dzięki Speedy. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2003 Skąd: Ow/Pn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ryj...skojarzenia ze świnią...więc zamiast zielonego dałbym różowy...tak róż maciczkowy
![]() ![]() -------------------- Reklamowa Oklejanie Samochodów: oklejanie pojazdów / tel. 62 597 74 48
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 180 Pomógł: 0 Dołączył: 24.12.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak jak @boya dałbym raczej różowy ;-) Mógłby być troszkę "bardziej zielony lub różowy" ;-) Jest zbyt pastelowy...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Jeszcze raz dziękuje wszystkim za opinie.
Na stronie Ryj.pl dodałem kilka narzedzi on-line: Generator META tagów Kalkulatory (przelicznik jednostek, prędkości przesyłu pliku) Konwerter IP <-> domena Test poprawności tagów HTML Analizator znaczników META Keywords Ciekaw jest waszych opini na ten temat. Ten post edytował xfor 5.07.2005, 12:42:24 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:06 |