![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 3 Dołączył: 14.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
chce zrobic rotator bannerów z obsługa plików flash i wszystko spoko wszystko got ale jak tu zrobic licznik klikniec na banner macie jakies pomysły bo ja jak narazie jestem zdezorientowany ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
link banera prowadzi przyposcmy ze do add.php
plik add.php // dodaje do bazy rekord +1 header do wybranej przez Ciebie strony Ten post edytował Dex1987 21.06.2005, 20:49:20 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat // dodaje do bazy rekord +1 Co to znaczy dodaje do bazy rekord + 1? Po insertcie robisz update? czy dodajesz 2 inserty? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 0 Dołączył: 28.09.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
update, napisalem tak dlatego poniewaz Stef@n pisze tak jakby znal php i nie mial problemow z napisaniem tego skryptu, mysle ze osoba znajaca php powina to zrozumiec.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat // dodaje do bazy rekord +1 Heehehehe. Jak bym nie wiedzial o co chodzi to bym nigdy w zyciu nie zgadl ze wlasnie chodzi Ci o UPDATE. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 191 Pomógł: 3 Dołączył: 14.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() ![]() Spoko nie o to mi chodziło a zliczanie klikniec umiem zrobic! Chodzi o to jak kliknac na baner fleshowy tak aby zliczało bo jesli wiadomo linka we flashu nie zmienie chyba ze jest jakas funkcja w php to moze opiszcie a nie nabijajcie sie. Ten post edytował Stef@n 22.06.2005, 08:50:10 |
|
|
![]()
|
|
A nie mozesz zrobic tak jak @Dex1987 pisal w 1 poscie? Ze link z banera prowadzi do strony z indentyfikacja klikniecia a pozniej przenosi Cie na strone do ktorej ma prowadzic?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Cytat(SongoQ @ 2005-06-22 09:53:45) A nie mozesz zrobic tak jak @Dex1987 pisal w 1 poscie? Ze link z banera prowadzi do strony z indentyfikacja klikniecia a pozniej przenosi Cie na strone do ktorej ma prowadzic? Jezusicku ale przecie jak dostane banner flash z linkiem do jakiejs stron www.strona.pl to nie bede miał linku do add.php tylko odrazu do strony i teraz myslałem o zmienie linka w pliku swf za pomoca jakiejs funkcji w php ale nie wiem jak. Ten post edytował Stef@n 22.06.2005, 09:05:09 |
|
|
![]()
|
|
Tak trudno odrazu napisac co chcesz zrealizowac. Z twoich postow zrozumielismy ze nie wiesz jak pobrac klikniecie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ja osobiście nie slyszalem aby można spod php dobrać się do wnętrza flasha, więc raczej nic z tym nie zrobisz jeśli sam ręcznie nie będziesz mógł zmienić zawartości.
@SongoQ Cytat Z twoich postow zrozumielismy... wow, widzę że stosujesz wymowę króli Polskich i używasz siebie w liczbie mnogiej ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
@nospor heheh no faktycznie to troche dziwnie wyszlo, oczywiscie chodzilo mi o siebie i @Dex1987.
A wracajac do tego flasha to tez nie slyszalem o takim czyms. Zawsze jeszcze google zostaje lub grupy, fora z flashem. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
no to tak w naulu znalazłem cos takiego http://pl.php.net/manual/pl/ref.swf.php i z tegow ynika ze chyba sie da ale jak to nie badzo rouzmie hehe
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czytaj dokładnie.
przy pomocy tej biblioteki możesz sobie zrobić flasha a nie zmieniać coś w istniejącym już pliku. -------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
nie bawilem sie jeszcze gd ale jak by zrobic warstwe o przezroczystosc 100% i nalozyc to na logo z flashem. potem normalny link i tyle. nie wiem czy to wyjdzie ale mozna sprobowac. jak cos to mnie poprawcie.
pozdrawiam, narazie |
|
|
![]()
|
|
To moze ktos wie jak rozwiazano ten problem w skrypcie phpAdsNew?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.07.2025 - 16:18 |