![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam problem bo uleprzam swoja stronke i nie wiem jak to zrobic zeby dodac ksiazke gosci czytałem podstawy php , mam juz kod prostej ksiazki nie uzywającej sql ale nie wiem jak ja mam to uruchomic mam natomiast klilka plików z rosszezeniem php3 i jak ja mam to uruchomic czy mam wklejac kod z php3 do mojej stronki html tylko jezeli jest pierwsza strona ksiazki to zeby sie wpisac odsyła mnie do stronki xxx.php3 a nie jakiejs html.czy moze do plików php3 dopisać szate graficzną jaka odpowiada mojej stroni i do linka kśiążka gości dać odsyłacz do xxx.php3
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 605 Pomógł: 96 Dołączył: 22.10.2004 Skąd: UK Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.php.pl/index.php/phppl/artykuly...ch/wstep_do_php
http://www.php.pl/index.php/phppl/artykuly...h/wyjscie_z_php Jak to przeczytasz to nie powinieneś już mieć problemów. -------------------- Najczęstsze błędy | Jak poprawnie zadać pytanie? | Serwer PHP - od czego zacząć?
SQL Injection | Hashowanie haseł | Jak działają sesje, przykłady ___ The world is yours ... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 21.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
szlak no przeczytałem i dalej nie wiem jak to zrobic podstawy znam to prawie tak samo jak w c++ ale no ściągnołem sobie księge gości jest tam kilka plików *.php3 i ja to mam rzucic na serwer i dac do tego pliku tylko linka i to jest jak html hehe jezeli tak to dlaczego mi na tej stronie co sie otwiera pokazuje mi sie kod księgi
![]() ![]() to jest kod i co ja mam z tym zrobic help ![]() to jest strona pokazująca wpisy <html><head></head><body><blockquote><blockquote><blockquote><center><h1>Guestbook Pintosa</h1><BR><BR><a href="18-3.php3">Dodaj wpis</a><BR></center><BR><hr size=1 width=92%> <? // otwieranie plików i wyciąganie z nich danych $myfile = file("req.n"); for($index = 0; $index < count($myfile); $index++) $myfile1 = file("req1.n"); for($index = 0; $index < count($myfile1); $index++) $myfile2 = file("req2.n"); for($index = 0; $index < count($myfile2); $index++) $myfile3 = file("req3.n"); for($index = 0; $index < count($myfile3); $index++) $myfile4 = file("req4.n"); for($index = 0; $index < count($myfile4); $index++) { // kod odpowiedzialny za wyświetlanie wpisów na stronie print ("<BR><B>Autor: </B>"); print ($myfile[$index]); print ("<br>"); echo "<b>"."E-mail:  "."</b>".("<A href='mailto:".$myfile1[$index]."'>".$myfile1[$index]."</A>")."<br>"; print ("<B>Kraj (Miasto): </B>"); print ($myfile2[$index]); print ("<br>"); print ("<B>Komentarz: </B>"); print ($myfile3[$index]); print ("<br>"); print ("<B>Data: </B>"); print ($myfile4[$index]); print ("<br>"); print ("<BR><hr size=1 width=92%>"); } ?> </blockquote></blockquote></blockquote><BR><BR><center>© Pintos 2000</center></body></html> to jest strona z dodawaniem wpisu ale tutaj pokazuje mi sie cześć kodu i gdy naciskam na dodaj pojawiają sie błedy <HTML><HEAD><TITLE>pintos_gb_f</TITLE></HEAD><BODY><center><h1>Wpisz sie do guestbooka</h1><BR><BR><TABLE><FORM ACTION="18-4.php3"><TR><TD>Autor</TD> <TD><INPUT TYPE="text" NAME="autor" size="40"></TD></TR><TR><TD>E-mail</TD><TD><INPUT TYPE="text" NAME="majl" size="40"></TD></TR><TR><TD>Kraj</TD><TD><INPUT TYPE="text" NAME="kraj" size="40"></TD></TR><TR><TD>Komentarz </TD><TD><TEXTAREA NAME="komentarz" COLS="35" ROWS="5""></TEXTAREA></TD></TR><TR><TD></TD><TD><INPUT TYPE="hidden" NAME="data" size="20" value="<? print (Date("d-m-y, H:i")); ?>"></TD></TR><TR><td></td><TD><input type="reset" value="Rezygnuj"><INPUT TYPE="submit" value="Dodaj wpis"></TD></TR></FORM></TABLE><center></BODY></HTML> a to nie wiem co to jest ![]() <HTML><HEAD></HEAD><BODY> <? // wyswietlanie podziekowania za wpis // oraz powiadomienia o zle wypełnionym formularzu $sukces=($autor!="" AND $majl!="" AND $kraj!="" AND $komentarz!=""); if($sukces) echo "<center><h1>Dziękujemy za wpisanie się do Guestbooka</h1><BR><BR><A HREF=\"tesst.php3\"><h2>Powrót na witrynę</h2></A><BR></center><br>"; else { echo "<BR><BR><center><h2>Musisz wypełniś wszystkie pola formularza</h2></center><br><center><form name=\"Historia\"><input type=\"button\" value=\"<<< Powrót do formularza\" onClick=\"history.back()\"></form></center>"; exit; } ?> <? // *** przetwórz dane z formularza i dopisz do pliku $CatalogRequests = fopen("req.n", "a"); if($CatalogRequests) { fputs($CatalogRequests, "$autor\n"); fclose($CatalogRequests); } ?> <? // *** przetwórz dane z formularza i dopisz do pliku $CatalogRequests = fopen("req1.n", "a"); if($CatalogRequests) { fputs($CatalogRequests, "$majl\n"); fclose($CatalogRequests); } ?> <? // *** przetwórz dane z formularza i dopisz do pliku $CatalogRequests = fopen("req2.n", "a"); if($CatalogRequests) { fputs($CatalogRequests, "$kraj\n"); fclose($CatalogRequests); } ?> <? // *** przetwórz dane z formularza i dopisz do pliku $CatalogRequests = fopen("req3.n", "a"); // zamiana znacznika konca lini na znacznik <br> $komentarz = ereg_replace("\r\n","<br>",$komentarz); // usuwanie kodu html i wulgarnych słow include("html.php3"); if($CatalogRequests) { fputs($CatalogRequests, "$komentarz\n"); fclose($CatalogRequests); } ?> <? // *** przetwórz dane z formularza i dopisz do pliku $CatalogRequests = fopen("req4.n", "a"); if($CatalogRequests) { fputs($CatalogRequests, "$data\n"); fclose($CatalogRequests); } ?> </BODY></HTML> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 416 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
bbcode i naucz sie pisac krotsze zdania niz na 3 linijki bo cieeezko zrozumiec cokolwiek.
A jak znasz podstawy, to doczytaj troche i napisz swoja ksiege ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2004 Skąd: Miastko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=24...hl=księga+gości
Sprawdzona księga!!! Sam miałem ten problem ![]() -------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
Warsztat: Apache2, PHP4, MySql, Linux Mandriva/Microsoft Windows XP Zajęcia: Administrator serwera UT, prowadzenie kilku stron, pisanie małych skryptów dla rozrywki... Cytat: "Co by człowiek chciał to zajęte..." - Kolega z ławki |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 6.12.2004 Skąd: Miastko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No nie wiem o co ci chodzi ale tak:
W tym linku co ci dałem jest kod do księgi i tam są konfiguracje i teraz tak: Nazwa pliku w którym ma być księga to book.php w tym samym katalogu gdzie book.php ma być wpisy.txt oby dwa pliki wrzucasz na serwer i plikowi wpisy.txt dajesz chmod 777 a co do linku to jeżeli chcesz wstawić go na stronkę w php:
A html hmm to tylko pozostaje tutaj <a href=> Coś jeszcze ![]() -------------------- MP3: Ocean, Bracia, DKA, Arash, Energy
Warsztat: Apache2, PHP4, MySql, Linux Mandriva/Microsoft Windows XP Zajęcia: Administrator serwera UT, prowadzenie kilku stron, pisanie małych skryptów dla rozrywki... Cytat: "Co by człowiek chciał to zajęte..." - Kolega z ławki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:08 |