![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
nie wiem dlaczego po przekazaniu listy filmów z bazy do rozwijanej listy formularza option, skrypt nie pamięta jaki id jest do konkretnego rekordu. Jak kliknę najwyższy (ostatni z listy) to ok, a każdy kolejny jest uważany jako ten z tym najwyższym id. -------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
blad nad bledami. czemu ty wp petli ciągle wypisujesz <form i <select? To powinno być przed petlą a wpetli tylko option
pozatym nie przekazuj w form id selecta. nadaj nazwe dla selectsa, nadaj wartości dla option bedace twoim id a potem poprzez post pobierz wartośc selecta. robienie linku w option to raczej ci nie wyjdzie Ten post edytował nospor 18.05.2005, 12:32:45 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 254 Pomógł: 0 Dołączył: 30.12.2003 Skąd: Strzegom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A więc tak:
jak wyrzucę form i select z ciała pętli to nic nie przekazuje. Jeśli dobrze Cię zrozumiałem to mam nadać name dla selecta i value dla option ?
jakoś mi to nie chce nadal działać... -------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
a potem pobierasz $cos=$_POST['jakiesname']; Ten post edytował nospor 18.05.2005, 12:52:31 -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
dzięki za pomoc. Wprawdzie to nie do końca sprawdziło się u mnie, ale naprowadziło mnie na odpowiedni trop.
Poniżej kod jak wygląda kompletne rozwiązanie:
dodam tylko iż w skrypcie, do którego odnosi się cyferka 33 w adresie dopisałem:
to by było na tyle. pozdrawiam -------------------- Bieganie jest tym co kocham najbardziej, jest dla mnie powietrzem w moich płucach, krwią płynącą w żyłach, dawką endorfin, źródłem szczęścia i celem samym w sobie... A w skrócie to jestem uzależniony od biegania.
primo gg1148730 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:21 |