![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 263 Pomógł: 0 Dołączył: 13.07.2003 Skąd: wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
temat dosyć ciekawy, powiem nawet więcej, temat któremu ostatnio poświęcam sporo czasu, a mianowicie przechowywanie kodu ![]() Założenia: - przechowywanie kodu w postaci plików źródłowych (i bin) w dowolnie zagnieżdżanych drzewkach, - odpowiednie atrybuty dla każdego pliku (doc,autor,last modifed itp), - podświetlanie składni dla php,Javy ew. c# - uprawnienia - tutaj w sumie żadna filizofia ACL na katalogi i tyle. Do tego jeszcze kilka innych pomniejszych aspektów, takich jak m.in. - wygodne udostępnianie wglądu w podświetlone ładnie źródełka pliku (tymczasowy login/pass lub coś na wzór demo/demo), - łatwy update zasobów (tutaj ciągle myślę jakby tu opisywać plik bez dodatkowych elementów, jego pozycję w drzewku itd), grzebałem, grzebałem i w sumie jedyne co mi przychodzi do głowy to CVS (względnie SVN) + doxygen . Ciekaw jestem waszych doświadczeń w tej sprawie. Pozdrawiam patS -------------------- www.tigroup.pl Rozwiązania informatyczne dla sektora MSP.
Projektowanie i tworzenie stron www, dedykowane rozwiązania e-biznes, outsourcing usług programis |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:13 |