![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
w pliku mam odwolanie wygladajace tak:
które generuje na podstawie informacji wyciagnietych z bazy danych link np taki: adres_serwera/katalog/index.php?ide=29 w pliku do ktorego sie odwoluje mam w skrocie cos takiego:
noi teraz objawy: echo "ide: $ide" zwraca mi tylko napis "ide:" szczegoly($ide) wywoluje funkcje bez parametru czyli ogolnie zachowuje sie tak jakby nie odczytywal wartosci parametru ide... Czy ja o czyms zapomnialem czy co?? z gory wielkie dzieki za pomoc -------------------- fotografia | grafika
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Przecierz tu nie ma zdefiniowanej zmiennej $ide wiec jak ma cos wyswietlic ? ![]() moze chodzi Ci o $_GET['ide'] albo $show ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 4.05.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hm... a czy zmienna ta nie powinna byc automatycznie zdefiniowana przez parametr wywulujacy strone? moge sie mylic ale w/g ksiazki (PHP4 Biblia) wlasnie tak jest - no chyba ze zle zrozumialem to co jest w niej napisane na temat GET...
tak czy inaczej po dodaniu
dziala - dzieki -------------------- fotografia | grafika
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz ![]() |
Cytat(n3on @ 2005-05-15 15:53:36) hm... a czy zmienna ta nie powinna byc automatycznie zdefiniowana przez parametr wywulujacy strone? moge sie mylic ale w/g ksiazki (PHP4 Biblia) wlasnie tak jest - no chyba ze zle zrozumialem to co jest w niej napisane na temat GET... Takie cos jest zle ![]() ![]() I najlepiej wszedzie stosowac $_GET $_POST $_COOKIE etc. a nie $zmiena_zGet |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 21:05 |