Witam!! Mam pewien problem z instrukcją switch. Mam takie proste logowanie do admina na sesjach i tam chcem, żeby można było tam dodawać, edytować, usuwać newsy itp. i np. edytowanie by wyglądało tak: najpierw przez switcha odczytuje newsy cos jak w psnews i potem klikam na news i przechodzę do okienka z edytowaniem newsa, ale nie zabardzo wiem jak przejść do tego ostatniego. Nie wiem czy to też w switchu tam w case mam jakos wpisać czy jak? Oto mój kod:
<?php
if(isset($_POST['loguzyt']) && isset($_POST['loghaslo'])) {
$loguzyt=$_POST['loguzyt'];
$loghaslo=$_POST['loghaslo'];
$seluser=\"SELECT * FROM uzytkownicy WHERE
login='\".$loguzyt.\"' and
haslo='\".$loghaslo.\"'\";
{
$_SESSION['sesja']=$loguzyt;
}
}
?>
<html>
<head>
<meta http-equiv=\"Content-type\" content=\"text/html; charset=iso-8859-2\">
</head>
<body>
<h1>Strona gwna</h1>
<?
if(isset($_SESSION['sesja'])) {
echo 'Użytkownik zalogowany jako: '.$_SESSION['sesja'].'<br />'; echo '<a href=\"wylog.php\">Wylogowanie</a><br /><br /><br />';
echo \"<table border=\"1\"><tr><td><a href=\"zaloguj.php?log=dod_news\">Dodaj News</a></td> <td><a href=\"zaloguj.php?log=edyt_news\">Usuń News</a></td>
<td><a href=\"zaloguj.php?log=dod_uzy\">Dodaj Użytkownika</a></td></tr></table><br><br>\";
$zal=$_GET['log'];
switch($zal)
{
case 'dod_news':
echo \"Dodaj newsa\"; break;
case 'edyt_news':
echo \"Edytuj newsa<br>\";
$sel_ed_news=mysql_query(\"SELECT id, temat, tresc, nick FROM newsy ORDER BY id DESC\") or die(mysql_error());
{
echo \"<table border=\"1\" width=\"200\"><tr><td width=\"25\">\".$news_ed['id'].\"</td><td width=\"125\"><a href=\"zaloguj.php?log=edyt_news&id=\".$news_ed['id'].\"\">\".$news_ed['temat'].\"</a> </td><td width=\"50\">\".$news_ed['nick'].\"</td></tr></table>\"; }
//i tutaj jest ten problem, bo nie wime jak odczytaj wybrany id, pomoże ktoś?
if($_GET['edyt_news'] == '&id=1')
{
echo \"wyedytuj newsa\"; }
break;
default:
break;
}
}
else
{
if(isset($_SESSION['sesja'])) {
// jeżeli próba logowania była nieudana
echo 'Zalogowanie niemożliwe'; }
else
{
// nie było próby logowania lub nastąpiło wylogowanie
echo 'Użytkownik niezalogowany.<br />'; }
echo \"<form action=\"zaloguj.php\" method=\"POST\"> <table><tr><td>Nick: <input type=\"text\" name=\"loguzyt\"></td></tr>
<tr><td>Hasło: <input type=\"password\" name=\"loghaslo\"></td></tr>
<tr><td><input type=\"submit\" value=\"WYSLIJ\"></td></tr></table>
</form>\";
}
?>
<br>
<a href=\"tylko_czlonkowie.php\">Część członkowska</a>
</body>
</html>
Z góry dzięki za odpowiedź.