![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Sharky- |
![]()
|
Goście ![]() |
Mam plik, z którego wybiera się plik, który chcemy edytować i ścieżkę przesyłamy metodą GET
W drugim pliku do zmiennej $file_edit przypisuję tę ścieżkę za pomocą funkcji switch() //czy to jest dobre rozwiązanie? Zawartość pliku otwiera mi się, ale jak nacisnę na Zapisz to pokazuje mi błąd Oto kod pliku nr 1: Kod <form class= content action="edycja.php" method="GET"> Wybierz text, który chcesz edytować:<br> <table class= content> <br> <tr> <td width="250">Plik 1</td> <td><a href="edycja.php?edit=plik_1">Edycja</a></td> </tr> <tr> <td width="250">Plik 2</td> <td><a href="edycja.php?edit=plik_2">Edycja</a></td> </tr> </table> </form> Oto kod pliku numer 2- edycja.php Kod <?
switch($_GET['edit']){ case "plik_1": $file_edit="../files/plik_1.php"; break; case "plik_2": $file_edit="../files/plik_2.php"; break; } ?> <form class= content action="<? echo $PHP_SELF ?>" method=POST> <textarea name=file_content rows="15" cols="60"> <? readfile($file_edit); ?> </textarea> <br><br> <input type=submit name=submit value=Zapisz> </form> <? if($HTTP_POST_VARS['file_content']){ $fp=fopen($file_edit,"w"); fwrite($fp, $HTTP_POST_VARS['file_content']); // z tą linią jest problem fclose($fp); // z tą linią jest problem } ?> |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:16 |