![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Chciałbym wysłać x maili z swojej strony www (oczywiście w php). Email powinien być mniej więcej taki : - format HTML (możliwość dodawania zdjęć do maili, dowolnie formatowany dokument który użytkownik przygotowuje wcześniej sobie, więc wklei tylko kod w okienko) - możliwość dołączania załączników, To z grubsza tyle wymagań. Czytałem troszkę o funkcji mail, ale chciałbym poznać Wasze opinie i propozycje na ten temat. Dla uproszczenia sprawy powiedzmy że potrzebuję wysłać jedną wiadomość. Czy da się to jakoś elegancko zrobić w php? Jeżeli byłby to zwykły tekst to nie ma problemu, ale format HTML i załączniki... co poradzicie? Pozdrawiam - KM Ten post edytował pc5 27.04.2005, 18:21:25 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poczytaj sobie o standardzie MIME oraz o Content-type.
Zobacz jeszcze ten przykład: http://mateo.sytes.net/inne/mailer.zip Aby uruchomić ten plik pamiętaj, że musisz mieć poprawie skonfigurowana funkcje mail() w pliku php.ini Ten post edytował _Mateo 27.04.2005, 18:33:08 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 0 Dołączył: 10.03.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niestety nie mogę pobrać danego pliku, może tylko chwilowo.
A czy da się jakoś inaczej niż przez funkcję MAIL() ? Swojego czasu korzystałem z takiego rozsyłacza maili który był pisany w js, ale js tutaj nie wchodzi w grę, wyłącznie php. Skoro skrypt z którego korzystałem kiedyś mógł wysyłać maile nie przez MAIL(), wnioskujkę że jest alternatywna metoda. Mam zbudować dom, muszę wiedzieć jakie mam do tego narzędzia ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 189 Pomógł: 0 Dołączył: 4.03.2005 Skąd: Jaworzno Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj sobie na phpclasses.org tam jest duzo klas do wysyłania maili z dodatkami, np z autoryzacją do jakichś rerwerow
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 10:05 |