![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam problem z funkcja session_start(); Z tego co zauwazylem chyba wysylajac dane z formularza do innej strony, sesja nie jest podtrzymywana. Mam strony: index1.php, index2.php,index3.php . Na kazdej mam oczywiscie session_start();
I teraz wysylajac dane z formularza z index1.php do index2.php a nastepnie przechodzac za pomoca linku z index2.php na index3.php niby sesja jest poniewaz zadeklarowane zmienne w $_SESSION istnieja. Ale teraz naciskajac wstecz w IE 6.0 na stronie index3.php powracajac na index2.php otrzymuje blad odsiezania strony i standardowy wyglad w IE jaki sie dostaje jak np strona nie isnieje. Czy mozna cos zrobic zeby dzialalo to jak nalezy? ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A czy przekazujesz również sesję przez link ? np.
-------------------- -------------
------ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 0 Dołączył: 19.08.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz zrobić tak, aby móc cofnąć się krok wstecz to wykonaj to poprzez java script i klawisz cofnij. Wtedy nie wywali Cię z sesji. Prawidłowo powino Cię wywalić jak dasz Cofnij poprzez pasek IE. Opera nawet po wylogowaniu się pozwala na powrót do poprzedniej strony, ale pokazuje stan, który był przed wylogowanem się.Ale i tak kończy sesję. Wydaje mi się, że ze względów bezpieczeństwa lepiej jest to rozwiązane w IE i Firefoxie. Szczególnie możesz to odczuć w miejscach, gdzie z jednego kompa korzysta więcej osób.
![]() Ten post edytował switch 20.04.2005, 12:33:26 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.04.2005 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dzieki za informacje. Tylko teraz jakby ktos mi napisal jak mam ten kod w javie napisac bo akurat z tym jezykiem to ja mam zerowy kontakt.
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 20.07.2025 - 06:22 |