![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, :? mam taki problem i nie bardzo wiem jak go ugryść
![]() Mam taki kod : [php:1:fa1c15a186]<?php echo "<SELECT NAME='wmodel' style=font-family:Courier New CE onchange=parent.Ramka.location.href="csr2.php?akcja=$cio&ktus=$wmodel">"; for ($all=0; $all<count($deal); $all++) echo "<OPTION>$deal[$all]</OPTION>"; echo "</SELECT>"; ?>[/php:1:fa1c15a186] i efekt jest taki że otwiera wszystko pięknie tylko nie przekazuje zmiennej $wmodel uzyskanej z selecta... zmienna $cio jest stałą i ją przekazuje. Jak przekazać wybór z selecta do inego php. bez posłania forma ? Pozdrawiam Bartek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=789 - czyżby o to chodziło?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 0 Pomógł: 0 Dołączył: 20.05.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat http://forum.php.pl/viewtopic.php?t=789 - czyżby o to chodziło?
Niestety to nie to, wybór z selecta otwiera nowe php a w starym nie nastepuje wysłanie forma. Pozdrawiam Bartek P.S. BBcode ok ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Czekaj, czekaj.
A czy po wyświetleniu tegoż formularza, zerkałeś w źródło strony? Zacznij od tego, że zerknij tam i sprawdz, czy wartość $wmodel jest wstawiana - bo może po prostu gdzies ona się gubi jeszcze zanim wyślesz formularz? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Jak przekazać wybór z selecta do inego php. bez posłania forma ? musisz przekazac zaratosc tego selecta przy pomocy JavaScriptu.
-------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Tak się domyslałem
![]() ![]() Pozdrawiam Bartek |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 786 Pomógł: 0 Dołączył: 18.03.2002 Skąd: Wroclaw/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tak się domyslałem :(, czy ktoś mi w tym podpowie ?
w ramach <select> wartosc (tekst) aktualnie wybranego masz w Kod this.options[this.selectedIndex].text gdybys definiowal value (a tego nie robisz) zawartosc musialbys szukac w ...value
w wyniku tobie pewnie chodzi o: [php:1:5e806e8dff]<?php echo "<SELECT NAME='wmodel' style=font-family:Courier New CE onchange=parent.Ramka.location.href="csr2.php?akcja=$cio&ktus="+this.options[this.selectedIndex].text>"; .. [/php:1:5e806e8dff] pozdrawiam ... i przenosze watek do hydeparku -------------------- .. make web your home ..
|
|
|
![]()
|
|
Działa 100 - krotne dzięki
![]() Pozdrawiam Bartek |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 15:57 |