![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 29.02.2004 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanie moze blache ale ja juz sie mecze troche tym
![]() problem jest taki: mam skrypt na ktorym wywoluje:
nizej normalnie mysql_fetch_array noi tutaj jest wszystko si, ale chce np jeszcze mocniej przefiltrowac dane, zrobilem row o nazwie "pokaz" i wiadomo "tak" ze ma pokazac a "nie" nie pokazuj i dodalem do skryptu:
na samej gorze jeszcze przed countem i dupa pokazuje mi wszystkie, nie odfiltrowywuje, pomyslalem moze jakis mega error, zrobilem szybko skrypt tylko z ta funkcja i dziala bez zazutow. jak inaczej moge to zrobic a staralem sie na kazdy znany mi sposob odrazu mowie dla was moze byc to blache a ja sie dopiero ucze tego stuffu -------------------- Drukuj24.pl - Drukowanie to koszt
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Międzyborów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz dodac warunek pokaz='tak' - przeciez wykonujesz kolejne zapytanie. Ten post edytował jedrus4 9.04.2005, 01:13:06 -------------------- pozdrawiam
jedrus4 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 0 Dołączył: 29.02.2004 Skąd: /dev/null Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wiec powiem ci tak nie dziala
![]() robi sie takie cos ze wogole nie pokazuje zadnych linkow ale count dziala i tworzy tyle podstron ile jest rekordow w bazie na limit 30 i pokazuje puste strony ale jak mowie pokazuje liczbe podstron. EDIT: doszedlem jak zrobic to ![]() dodalem to AND do count() pozniej w petli while dodalem nizej ifa $tablica[`pokaz`] == tak i juz dziala wporzadku ![]() EDIT2: hmmm zachowanie skryptu jest coraz lepsze ![]() ![]() a tutaj: http://techno-club.com/stronka/tracklisty_d.php?dzial=z nie widzi tej podstrony widzi inna ktora ma ID najwyzszy bo przed chwila dodany zaznacze ze jest okolo 430 rekordow i ustawilem specjalnie na NIE wszystkie zeby wiedziec czy bedzie liczyc czy nie ![]() EDIT3: hmmm za duzo tych editow i znowu cos zedytowalem i dziala teraz juz na 100% sii ![]() ![]() ![]() thx for hlp jak co bede pisal ![]() Ten post edytował bumfank 9.04.2005, 01:42:50 -------------------- Drukuj24.pl - Drukowanie to koszt
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Międzyborów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat(bumfank @ 2005-04-09 00:24:02) wiec powiem ci tak nie dziala ![]() a ja Ci powiem tak - musi dzialac albo masz blad w LIKE ... a robienie tego pozniej z dodatkowa petla jest glupota - po to korzysta sie z baz danych aby otrzymywac gotowe do obrobienia wyniki. a uzywajac petli niepotrzebnie wyciagasz z bazy za duzo informacji i mielisz je pozniej za pomoca skryptu -------------------- pozdrawiam
jedrus4 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:08 |