![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 5.04.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Jestem już od 2 tygodni szczęśliwym użytkownikiem Linuxa w domu, ale mam problem z zainstalowaniem MySQLa: Demon mysqld nie wstaje. 1/ /etc/init.d/mysql start nie zwraca na konsolę zadnego komunikatu w logu mam tylko że demon wystartował i zakończył działanie 2/ Posprawdzałem prawa dostępu do var/lib/mysql (i podkatalogów) i ustawiłem: użytkownik mysql grupa daemon 3/ sprawdzałem dla wersji mysql 4.1.10a i jak nie zadziałało dla 4.0.23 4/ polecenie mysql_install_db zwraca komunikaty że wszystkie tabele pozakładał ale w katalogu /var/lib/mysql ani w /var/lib/mysql/mysql nic się nie pojawia. Czy macie jakieś pomysły co z tym fantem zrobić? Dodam że korzystam z Fedory 3. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 712 Pomógł: 23 Dołączył: 27.10.2003 Skąd: z kontowni Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo tabele tworzone są w jakiejś innej lokalizacji, albo z jakiegoś powodu nie mogą być założone. MAło prawdopodobne, ale sprawdź, czy masz wolne miejsce na dysku (df -h).
-------------------- "Coś się kończy, coś się zaczyna." Andrzej Sapkowski
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 17:31 |