![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem, otóż mam tabelę w MySQL, w której trzymam informacje o kategoriach (potrzebne do systemu downloadu). I teraz nie mogę sobie poradzić z jednym problemem. Kod categoryid | category_name | category_parentid | category_allowedfiles | -----------+----------------------+-------------------+-----------------------+ 1 | Kategoria Glowna 1 | 0 | all | 2 | Podkategoria Kat 1 | 1 | all | 3 | Kategoria Glowna 2 | 0 | all | 4 | Podkategoria Podkat1 | 2 | all | 5 | Podkategoria Kat 2 | 3 | all | -----------+----------------------+-------------------+-----------------------+ 4 columns 5 records Nie wiem jak wyświetlić na stronie te kategorie w takiej formie: Kod Kategoria Glowna 1 Podkategoria Kat 1 Podkategoria Podkat 1 Kategoria Glowna 2 Podkategoria Kat 2 Próbowałem to zrobić rekurenkcyjnie ale coś mi nie wychodziło... korzystam ze standardowych funkcji mysql_, proszę o pomoc! pozdrawiam! |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten post edytował lemming 2.04.2005, 12:13:26 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 789 Pomógł: 41 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@lemming: dzięki, po małych przeróbkach działa
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 548 Pomógł: 2 Dołączył: 19.07.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ...
taka funkcja ma tylko jedna ale za to powazna wade ... jest w niej tyle zapytan co galezi ... ale mozna przerobic ta funkcje by przechowywala wyniki zapytania pobierajacego wszyskie i wyszukiwania po parent ID zalatwia sie w 1, moze 2 zapytaniach [na 2 jest latiwej zrobic] ... wystawil bym chetnie gotowa klase do drzew ktora stosuje ale mam kompa unieruchomionego [plyta sie spalila :|] ... moze next week pozdrawiam -------------------- Computer games don't affect kids; I mean if <span style="font-weight: bold;">Pac Man</span> affected us as kids,we would all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 7.12.2004 Skąd: planeta -> ZIEMIA | kontynent -> EUROPA | kraj -> Polska | województwo -> ŁÓDZKIE | miasto -> TOMASZÓW MAZ Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chętnie zobacze tą klase, sam czegoś takiego poszukuje
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:36 |