![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam.
pracuje na demonstracyjnej wersji Zend Studio 4.0.0. mam problem z CVS. wie ktoś jak się to uruchamia? daje tools>cvs>checkout pojawia się okienko i niewiem co tam mam wpisać. -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz podac adres serwera gdzie masz repositorium projektu, login, port, protokol itd. Tak przynajmniej jest w innych klientach CVSa.
Korzystales juz kiedys z CVSa? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 453 Pomógł: 22 Dołączył: 20.09.2004 Skąd: Kraków - NH - Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tym problem że nie. próbowałem różne rzeczy wpisywać w cvs root i module name. ale nic nie pasuje.
-------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 923 Pomógł: 9 Dołączył: 25.10.2004 Skąd: Rzeszów - studia / Warszawa - praca Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jesli chodzi o zrozumienie zasady dzialania CVSa to polecam cos poczytac, dla testow mozesz utworzyc repository na hdd i pobawic sie.
Ogolnie najwazniejsze jest zrozumienie zasad dzialania CVS, jak tego nie zrozumiesz czytajac opis lub ksiazke to ciezko bedzie, ale w sieci pelno jest materialow to na pewno szybko wdrozysz. Dla windowsa polecam programiki: WinCVS lub TortoiseCVS -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Administrator PHPedia.pl Grupa: Developerzy Postów: 1 102 Pomógł: 2 Dołączył: 14.09.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
poczytałem i coś zaczynam łąpać. tylko jak wpisać ścieżkę do dysku? jak wpisuje
Kod cvs -d c:\costam\ checkout test/tc to wyskakuje mi że nieznany host c -------------------- Warsztat: Windows 7 Pro 64bit | Apache 2.2 | PHP 5.2 | MySQL 5.0 | PHPmyadmin 2.6.4
|
|
|
![]()
|
|
Musisz miec najpierw stworzone repositorium.
Nastepnie konfigurujesz ustawienia I sciagasz do katalogu cvs nazwa modulu -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 13:00 |