![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Administrator serwera Grupa: Developerzy Postów: 521 Pomógł: 13 Dołączył: 2.04.2004 Skąd: 52°24' N 16°56' E Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na wstępie zaznaczę, że nie znam się dobrze na XML i chciałbym się dowiedzieć, jeśli mogę 2 rzeczy:
1. Ile jest sposobów umieszczania komentarzy w dokumentach XML i jak one wyglądają ![]() 2. Czy takowe komentarze można umieszczać w DTD, lub w znacznikach, np. tak: Kod <!ELEMENT //tutaj_znajduje_się_komentarz author EMPTY> lub tak: Kod <author //tutaj_znajduje_się_komentarz name="ja" />
-------------------- Środowisko: Gentoo 2008.0 | Apache | PHP5 | PostgreSQL | MySQL | Postfix
Workstation: Gentoo 2008.0 | Firefox Thomas Alva Edison: "Aby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu ..." Odpowiedź na każde pytanie typu "Jak ...": "Nie da się, to nie PostgreSQL" |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W XMLu:
<!-- ......... --> a w DTD nie wiem. -------------------- Nie lubię jednorożców.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 184 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2005 Skąd: Bochnia Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Komentarz w DTD
<!-- text --> Komentarz w XML <![CDATA text ]]> -------------------- Strusionet - Gentoo Linux | New design CSS Demo
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 19:50 |