Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> Nowak zakładka - okno menu - po kliknięciu prawego przycisku myszy
swiderek31
post 15.05.2020, 14:25:09
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 17
Pomógł: 0
Dołączył: 18.02.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Mam pełno linków na stronie działających przez window.location - czy jest możliwość aby w menu było "otwórz w nowej karcie"? czy muszę wszędzie pozmieniać na <a href ... ?
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 15.05.2020, 14:53:25
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 644
Pomógł: 961
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A czemu w ten beznadziejny sposób robisz przekierowania? Do wskazania celu służy atrybut target.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
swiderek31
post 15.05.2020, 15:06:31
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 17
Pomógł: 0
Dołączył: 18.02.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


no tak już niestety mam i pytanie czy da się to jakoś naprawić
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 15.05.2020, 15:29:50
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 644
Pomógł: 961
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Możesz sobie pozmieniać na window.open.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
swiderek31
post 15.05.2020, 15:32:12
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 17
Pomógł: 0
Dołączył: 18.02.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


mi chodzi o to ze mam powiedzmy 100 obiektow tej samej klasy

i chcę aby byla mozliwosc otwarcia menu i wyboru w nowej karcie - a nie zawsze.

więc, musiałbym teraz wszędzie dodawać tagi a.


Jedną funkcję mam do tego.

Ten post edytował swiderek31 15.05.2020, 15:36:37
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 15.05.2020, 15:40:07
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 644
Pomógł: 961
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


A może pokaż kod bo być może to wina piątku ale nie rozumiem co ma 100 obiektów klasy do "tagów" a (to jest element). Zresztą to użytkownik powinien decydować gdzie chce otwierać link.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
swiderek31
post 15.05.2020, 15:43:31
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 17
Pomógł: 0
Dołączył: 18.02.2017

Ostrzeżenie: (0%)
-----


po prostu nie chce mi sie tego ręcznie zmieniać bo dużo roboty (jak mam ich być może nawet 100) żeby każdy element brać w <a ....

dlatego jak mam prostą funkcję

$(".link").click(function() {


window.location("sfdsfddfs");

});


ale to nie daje możliwości otwarcia menu i otwarcia w nowym oknie. Nie chcę, aby zawsze się to otwierało w nowym oknie, tylko wtedy jak kliknie prawym myszki i wybiorę z menu "Otwórz w nowej karcie" i tyle filozofii, kod niepotrzebny.


Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post 15.05.2020, 16:01:01
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 644
Pomógł: 961
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Niestety. Wybrałeś beznadziejne rozwiązanie - musisz z tym żyć. Jedyne co, to możesz dodać jakiś element np na :hover tego .link i do niego podpiąć window.open. Tutaj nie dość że całkowicie pozbawiłeś użytkownika usability to jeszcze przypinasz masę eventów do poszczególnych elementów.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 26.05.2020 - 22:07