![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takiego diva:
Kod <div class="facetwp-checkbox" data-value="staat_nation"> I jest do niego przypisany taki event: Kod function() { e(this).toggleClass("checked"), FWP.autoload() } Chciałbym usunąć ten event. Muszę wykorzystać to: https://www.w3schools.com/jsref/met_element...entlistener.asp Zgadza się? Wskazuję diva w ten sposób, zgadza się? Kod document.querySelector(".facetwp-checkbox[data-value=staat_nation]"); Czyli powstaje coś takiego: Kod document.querySelector(".facetwp-checkbox[data-value=staat_nation]").removeEventListener(); Jeżeli do tego miejsca jest dobrze, to co mam wpisać w tym nawiasie po "removeEventListener"? Kombinuję różne rzeczy i nic nie działa. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 806 Pomógł: 1828 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
RemoveEventListener to metoda z czystego JS. Funkcja, którą podajesz uzywa metody z jQuery i być może jest podpięta pod zdarzenie również poprzez jQuery.
Sprawdź jak jest podpięta funkcja, którą podajesz. Jeśli anonimowa, to jej nie usuniesz. Jeśli jest w jQuery, to metodą off. Ten post edytował trueblue 4.02.2020, 08:26:32 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 196 Pomógł: 0 Dołączył: 9.03.2017 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z metodą off mi się nie udało, ale poradziłem sobie w inny sposób:
Kod (function($) { $(document).on('facetwp-loaded', function() { $(".facetwp-checkbox[data-value=staat_nation]").addClass('disabled'); $(".facetwp-checkbox[data-value=kontinent]").addClass('disabled'); }); })(jQuery); Do tego dodałem odpowiedni CSS. Rezultat można zobaczyć tutaj. Trzeba nacisnąć na przycisk "Tags". Testuję ideę tagów hierarchicznych. Mamy tutaj do czynienia z "grupą tagów" - czymś co jest tagiem rodzicem, ale nie daje użytecznych wyników wyszukiwania i dlatego powinno zostać dezaktywowane. Świetnymi przykładami grup tagów są: państwa, narodowości, kontynenty... ----------------------- Temat powiązany: Temat: Nawigacja fasetowa na blogu Ten post edytował stellatus 6.02.2020, 23:22:45 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 16:04 |