Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

 
Reply to this topicStart new topic
> [PHP]Kopiowanie plików z zewnątrz - blokada firewall?, jw
miras
post 4.12.2019, 18:54:09
Post #1





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 002
Pomógł: 9
Dołączył: 18.01.2011
Skąd: Siedlce

Ostrzeżenie: (30%)
XX---


Witam, mam pewien "głupi" problem, próbuję skopiować plik z zewnątrz, próbowałem na przeróżne sposoby - plik się "kopiuje", ale ma 0kb, na jaki sposób bym tego nie próbował robić to zawsze ma 0kb.

  1. $content = file_get_contents($url);
  2. file_put_contents("import/".$id."/".$nazwa.".jpg", $content);


Przeczytałem gdzies na stacku, że to jest wina firewall'a, hosting to hekko, mam dostęp tylko(albo aż) do direct admina tylko, że nie mogę znaleźć tutaj nigdzie nic takiego.

allow_url_fopen też mam włączone.


Ma ktoś jakiś pomysł?

Ten post edytował miras 4.12.2019, 18:57:35


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
rad11
post 4.12.2019, 19:07:39
Post #2





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 244
Pomógł: 179
Dołączył: 7.10.2012
Skąd: Warszawa

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Włącz raportowanie błędów jeśli nie jest włączone. Dodatkowo sprawdź co zawiera zmienna content. Dodatkowo możesz spróbować pobrać plik używając funkcji copy, fopen lub curla.

Ten post edytował rad11 4.12.2019, 19:11:56
Go to the top of the page
+Quote Post
miras
post 4.12.2019, 21:02:15
Post #3





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 002
Pomógł: 9
Dołączył: 18.01.2011
Skąd: Siedlce

Ostrzeżenie: (30%)
XX---


Wszystkiego próbowałem, to nie kwestia kodu na 100%.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
vokiel
post 4.12.2019, 22:48:38
Post #4





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 449
Pomógł: 414
Dołączył: 12.03.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Opcja 1 - masz wyłączone w php.ini flagą allow_url_fopen
Opcja 2 - konstruujesz niepoprawny URL (np poprzez brak urlencode)

Korzystaj z cURL, będzie pewniej i bezpieczniej.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
miras
post Wczoraj, 00:16
Post #5





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 002
Pomógł: 9
Dołączył: 18.01.2011
Skąd: Siedlce

Ostrzeżenie: (30%)
XX---


1 - włączone na bank.

2.

  1. $content = file_get_contents("http://forum.php.pl/style_images/top/logo.png");
  2. file_put_contents("import/".$id."/".$nazwa.".jpg", $content);


coś takiego daje ten sam efekt, mówisz o złym budowaniu tego, co mam w file_put_contents?

Banalna sprawa, a szukam rozwiązania już drugi dzień smile.gif


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Tomplus
post Wczoraj, 06:38
Post #6





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 558
Pomógł: 184
Dołączył: 20.03.2005
Skąd: Będzin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Ciągle podajesz ten sam kod:
pobierz -> zapisz.

a sprawdzałeś w ogóle co masz w file_get_contents PRZED zapisem na serwer?
Czy jest on pusty czy zawiera to co pobierasz?

I czy logi nie krzyczą z jakimś komunikatem?
Go to the top of the page
+Quote Post
miras
post Wczoraj, 10:49
Post #7





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 002
Pomógł: 9
Dołączył: 18.01.2011
Skąd: Siedlce

Ostrzeżenie: (30%)
XX---


Heh, to forum kiedyś naprawdę tetniło życiem i dalo się stąd wynieść jakąś wiedzę, skoro pisze, że nie wina kodu to po co się go czepiacie, na innym serwerze wszystko działa jak należy.

Temat można uznac za zamknięty, bo klepanie postów dla samego klepania dla mnie ma średni sens.



--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
viking
post Wczoraj, 10:56
Post #8





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 5 420
Pomógł: 923
Dołączył: 30.08.2006

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Zamiast się obrażać mogłeś sprawdzić dwie rzeczy: co zwraca file_get_contents i co zawierają logi. A ty obrażony piszesz że to klepanie postów. Żeby pomóc trzeba mieć jakieś podstawy na których można operować.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
Tomplus
post Wczoraj, 15:53
Post #9





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 1 558
Pomógł: 184
Dołączył: 20.03.2005
Skąd: Będzin

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Jakbyś się zapytał na innym forum, to dostałbyś takie samo zapytanie do precyzujące. Nie mówiąc już, że czasem odpowiedzi znajdują się w najprostszych pytaniach.
Go to the top of the page
+Quote Post
vokiel
post Wczoraj, 23:46
Post #10





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 449
Pomógł: 414
Dołączył: 12.03.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


Bez logów obstawiam, że katalog do którego próbujesz zapisywać nie istnieje.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post Dzisiaj, 10:02
Post #11





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 855
Pomógł: 5801
Dołączył: 27.12.2004




Cytat
Bez logów obstawiam, że katalog do którego próbujesz zapisywać nie istnieje.

@vokiel a teraz czytam pierwszy post jeszcze raz, tym razem uwazniej wink.gif


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post
vokiel
post Dzisiaj, 10:41
Post #12





Grupa: Zarejestrowani
Postów: 2 449
Pomógł: 414
Dołączył: 12.03.2007

Ostrzeżenie: (0%)
-----


I jak widać w powyższym, bez logów to jak wróżenie z fusów guitar.gif Także po pierwsze primo - logi.


--------------------
Go to the top of the page
+Quote Post
nospor
post Dzisiaj, 10:44
Post #13





Grupa: Moderatorzy
Postów: 34 855
Pomógł: 5801
Dołączył: 27.12.2004




Chodzilo mi o to, ze twoja wrozba latwo moze byc obalona a wyjasnione jest to w pierwszym poscie.

Tak, logi to podstawa, ale rowniez podstawa by pomagajacy czytal co napisane i na dzien dobry nie rzucal bzdurnymi wrozbami wink.gif


--------------------

Najlepsze kawałki programistyczne || Dowcipy o informatykach || Forum PHP dla opornych
Klasy: Pager (stronicowanie) | Cache | ShoutBox (Chat) | Widok | Ładne url'e

"Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista
"Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer

Go to the top of the page
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

 



RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 6.12.2019 - 14:08